- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu a făcut noi declarații. Nu vrea să renunțe la impozitul de 1% din cifra de afaceri şi plafonarea plăţilor cash

29 Oct, 14:49 • Fundeanu Madalina
Premierul nu renunţă la impozitul pe cifra de afaceri, în ciuda presiunilor pe care le fac partenerii de coaliţie. Marcel Ciolacu nu vrea să renunţe nici la suma maximă de 2.000 de lei pe care ar putea să o plătească un client hypermarketurilor.
Marcel Ciolacu a făcut noi declarații. Nu vrea să renunțe la impozitul de 1% din cifra de afaceri şi plafonarea plăţilor cash

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că nu renunţă la impozitul pe cifra de afaceri, în ciuda presiunilor pe care le fac partenerii de coaliţie. Liderul PSD nu vrea să renunţe nici la suma maximă de 2.000 de lei pe care ar putea să o plătească un client hypermarketurilor, potrivit Antena 3 CNN.

Impozitul pe cifra de afaceri și plafonarea plăților cash

Liberalii vor discuta toate aceste lucruri într-o şedinţă, săptămâna viitoare. În ciuda presiunilor, premierul nu vrea să renunţe la impozitul de 1% din cifra de afaceri în cazul companiilor care au un profit decât cifra de afaceri.

Surse din coaliţia de guvernare şi din guvern spun că premierul menţine această măsură, care se află în pachetul de măsuri fiscal-bugetare promulgat de preşedintele Klaus Iohannis.

De asemenea, nici măcar la măsura de plafonare a plăţilor cash nu se renunţă. Astfel, în ciuda zvonurilor că legea, abia promulgată, va fi modificată, acest lucru nu se va întâmpla, iar cele două măsuri rămân în vigoare.

Te-ar putea interesa și: VIDEO. Premierul Ciolacu propune un nou program Rabla. „Am început construcţia bugetului pentru 2024 şi, în funcţie de solicitări, vedem cât de eficienţi suntem”

Marcel Ciolacu, declarații despre impozitul pe cifra de afaceri
Marcel Ciolacu, declarații despre impozitul pe cifra de afaceri

Premierul Marcel Ciolacu a precizat marţi că măsura asumată de Guvern privind plata unui impozit minim de 1% pe cifra de afaceri pentru companiile cu o cifră de afaceri de peste 50 de milioane de euro nu va afecta marile firme care au investit în economia românească, având în vedere că “tot ce înseamnă investiţie se dă la o parte, nu intră în această regulă”.

El a răspuns astfel întrebat fiind cum ajută Guvernul companiile din industria auto românească, pornind de la o afirmaţie a sa în acest sens făcută la fabrica Ford Otosan din Craiova şi dacă impozitul de 1% care urmează să se aplice pentru firmele cu cifră de afaceri mai mare de 50 de milioane de euro afectează aceste companii.

„Nu, nu afectează. Nu afectează companiile de nivelul Ford Otosan. Sunt investiţii… am detaliat de fiecare dată, tot ce înseamnă investiţie se dă la o parte. Tot ce au investit, şi normal că nu-i afectează, fiindcă, cei de la Craiova sunt una dintre marile companii care au investit foarte mult. Acea sumă nu intră în această regulă, nu-i afectează absolut deloc”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

Vezi și: Românii vor beneficia de pensii mai mari de la 1 ianuarie. Marcel Ciolacu: „Eu cred că până la sfârșitul lunii noiembrie vom trece noua lege a pensiilor prin parlament”