- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Revolta polițiștilor! Sindicatul acuză politicienii pentru salariile mici. „Guvernul ne sfidează, în continuare, drepturile economico-financiare”

16 Feb, 12:46 • Stefan Simion
Polițiștii au rupt tăcerea. După ce au primit salariul, aceștia s-au revoltat public. Sindicatul aduce acuzații parlamentarilor care conduc țara.
Revolta polițiștilor! Sindicatul acuză politicienii pentru salariile mici. „Guvernul ne sfidează, în continuare, drepturile economico-financiare”

România se confruntă cu revolta polițiștilor! Mai mulți agenți au publicat fluturașiile de salarii, acuzând parlamentarii care conduc țara pentru veniturile mici, citează bugetul.ro.

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI (SNPPC) ia atitudine în fața situației care nemulțumește agenții. După ce au primit salariile pe card, proaspăt majorate începând cu data de 1 ianuarie a acestui an, polițiștii au declarat că sunt prost plătiți. Aceștia nu au ezitat să compare câștigurile unui lucrător în construcții cu ale lor, constatând astfel că parlamentarii îi „păcălesc”.

Polițiștii au rupt tăcerea

SNPPC a publicat mai multe conversații care au avut loc în grupurile polițiștilor, mulți dintre ei spunând că se pregătesc să-și dea demisia. Întrebați ce vor face pe viitor, aceștia au zis că vor merge să lucreze la Lidl sau Dedeman.

Vezi și: Deținuții stau la căldură iar polițiștii la răcoare. Condițiile inumane în care lucrează angajații din penitenciare. Dan HALCHIN, se “umflă” pe Facebook

„Să primești, ca tânăr polițist, un salariu de funcție, de 3.491 lei brut (a se vedea atașamentul), în condițiile în care salariul minim brut pe economie  este 3.000 lei, iar în construcții – 4.000, este un adevărat șoc! Dacă adăugăm și faptul că sistemul defectuos i-a trimis pe majoritatea să lucreze în alte județe decât cele de domiciliu, aceștia fiind nevoiți să suporte din propriul buzunar diferența dintre prețul chiriei plătite real – între 1.000-2.000 lei, în functie de piața locală – și decontul primit  de la stat, de numai 389 lei, coliva Ordinii Publice din România este aproape gata!”, acuză reprezentanții Sindicatului Național.

polițiști
polițiști

Sindicaliștii au transmis că Guvernul sfidează în continuare polițiștii, dar mai ales, drepturile economico-financiare. Aceștia nu ar fi surprinși dacă la următoarea admitere în școlile de agenți de poliție vor exista mai multe locuri disponibile, decât candidați care se înscriu. Responsabilii din Sindicat au adăugat că majorarea este una mizeră, care nu acoperă creșterea prețurilor pentru bunurile de consum sau pentru facturile lunare ale utilităților.

„SUNTEM ÎN AL 13-lea CEAS! DOMNILOR POLITICIENI, DACĂ NU VĂ TREZIȚI ȘI CONTINUAȚI CU SALARIILE MEDIOCRE ȘI CU DEGRINGOLADA LEGATĂ DE LEGEA PENSIILOR MILITARE, VĂ ASIGURĂM CĂ, ÎN VIITORUL APROPIAT, VEȚI ANGAJA CA POLIȚIȘTI  CETĂȚENI  EXTRACOMUNITARI DIN LUMEA a III-a!

Ceea ce semănați dumneavoastră de ani buni de zile, va culege poporul, în viitorul apropiat! Trist este faptul că, aceste roade nefericite, generate de ,,munca” dumneavoastră, vor atârna, ca o piatră de moară, de gâtul întregii societăți românești, nu peste mult timp!” sunt rândurile pe care sindicaliștii le-au transmis în cele din urmă.

Citește și: Uniformele noi arată mai rău decât cele vechi la doar o lună de la achiziție. Polițiștii se simt batjocoriți. Poliția Română, nicio explicație

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult