- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Revolut aduce servicii de telefonie și în România. Cum vor funcționa

25 Mar, 12:20 • Fundeanu Madalina
Revolut lansează servicii de telefonie și în țara noastră. Compania britanică va începe să ofere eSIM-uri – carduri SIM care pot fi stocate virtual.
Revolut aduce servicii de telefonie și în România. Cum vor funcționa

Compania britanică de tehnologie financiară Revolut lansează servicii de telefonie și în România, după cele din Marea Britanie. Asemenea mecanismului din UK, compania unicorn de digital banking și plăți începe să ofere eSIM-uri – carduri SIM care pot fi stocate virtual, conform informațiilor transmise de Profit.ro.

Revolut lansează servicii de telefonie și în țara noastră

Astfel, dacă un client al companiei aterizează într-o țară și nu are acces la date, poate accesa în continuare aplicația, cu acces la date mobile.

„Clienții Revolut din România care dețin telefoane compatibile cu tehnologia eSIM vor putea din 25 martie 2024 să-și instaleze pe telefonul mobil acest serviciu, indiferent de tipul de plan deținut.

Odată instalat, eSIM-ul le permite utilizatorilor să își încarce necesarul de date oriunde călătoresc, fără mai a avea nevoie de un SIM fizic și fără să își folosească datele mobile incluse în abonamentul de telefonie mobilă”, arată compania, într-un comunicat.

Prețurile per locație pentru 1 GB încep de la 1 euro (5 lei).

Te-ar putea interesa și: Big Tech, prea mare pentru binele propriu. UE și SUA iau în calcul „dezmembrarea” giganților ca Apple sau Google

Revolut
Revolut

Mai mulți operatori de telefonie mobilă, cum ar fi BT, Vodafone și Three, au reintrodus tarifele de roaming de când Marea Britanie a părăsit Uniunea Europeană.

Revolut a încheiat un parteneriat cu operatorul de rețea mobilă din Regatul Unit 1Global, cunoscut anterior ca Truphone, pentru a-și lansa eSIM.

„Cu eSIM-ul instalat prin aplicația Revolut, clienții Ultra vor avea acces la un nou beneficiu ca parte a planului lor – 3 GB de date mobile pentru a fi utilizate la nivel global, cu o reîmprospătare continuă în fiecare lună”, conform Revolut.

Desigur, cei interesați pot cumpăra suplimentar date.

Clienții Standard plătesc 107 lei pentru cei 3 GB de date, iar cei cu abonament Ultra îl au inclus gratuit.

„Indiferent dacă vă aflați în SUA, Australia sau Egipt, puteți apela rapid la un plan cu date mobile, cu doar câteva atingeri de ecran și apoi puteți partaja instant cu prietenii sau familia cele mai surprinzătoare fotografii de călătorie”, spune Elyas Sadou, director de produs în cadrul Revolut.

Noul produs este realizat împreună cu 1Global, partener al Revolut.

În Uniunea Europeană este valabilă legislația „roam like at home”, prin care consumatorii nu pot fi taxați suplimentar pentru folosirea rețelelor locale de telefonie, conform legislației comunitare.

Vezi și: Colosul One United Properties, estimează profituri de 1,7 miliarde de lei doar în 2024. Ce dividende a oferit după rezultatele spectaculoase din 2023