- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

RO-ALERT din partea Poliției Române! Metoda de înşelătorie cu bani falși pe Telegram

22 Feb, 15:52 • Cornel Ghimeșan
Poliția Română este în alertă pentru că majoritatea afacerilor ilegale care se efectuau la colț de stradă s-au mutat pe Telegram, unde au fost create adevărate rețele de infractori. Autoritățile spun că pe foarte multe grupuri de pe această platformă de comunicare se tranzacționează droguri, permise false și chiar bani falși.
RO-ALERT din partea Poliției Române! Metoda de înşelătorie cu bani falși pe Telegram

RO-ALERT din partea Poliției Române! Polițiștii le atrag atenția românilor să fie vigilenți și asta pentru că mai nou administratorii organizațiilor cu peste o mie de membri, promit să ofere bancnote false la prețuri imbatabile.

Citește și Amendă de până la 10.000 de lei în parcările supermaketurilor. Poliția Română a făcut anunțul

RO-ALERT din partea Poliției Române!

Se pare că o grupare care s-a instalat pe Telegram a perceput o taxă de 1.700 de euro pentru bani falși în valoare de 30 de mii de euro și una de 100 de euro este aplicată pentru 12.000 de euro falși.

Potrivit reprezentanților Poliției, pentru a-i convinge pe cumpărători, comercianții de bancnote false folosesc lampa cu ultraviolete pentru a-și demonstra calitatea banilor pe care îi vând.

Cu toate acestea autoritățile le recomandă românilor să fie vigilenți și să nu cadă ăn plasa acestor escorci deoarece în Codul Penal scrie negru pe alb că deținerea și utilizarea de bani falsi poate duce la o pedeapsă de închisoare de la trei la zece ani.

În ultima perioadă, poliția supraveghează foarte atent aceste afaceri și subliniază că în majoritatea cazurilor, totul este o înșelătorie.

Se pare că, cei care comandă bancnote false nu le primesc niciodată și rămân cu o pagubă de sute de lei sau chiar mii de euro, spun oamenii legii.

De asemenea, falsificarea monedei cu valoare circulatorie se pedepsește, cu închisoarea de la trei la zece ani și interzicerea exercitării unor drepturi, potrivit antena3.ro

Mare atenție, români! Bani falși au ajuns să fie distribuiți chiar și în România. Un angajat al unui  magazin din București a descoperit că un client le-a pus pe tejghea o bancnotă falsă de recuzită.

Este vorba despre o bancnota de 100 de lei în stare aproape impecabilă, fabricată din plastic, de dimensiuni și culori identice cu una adevărată. În schimb, pe ea este scris „Play Money”, un detaliu care poate fi omis atunci când nu te uiți atent la bani.

Imediat angajatul a sunat la 112, iar reprezentanții Poliției au confirmat suspiciunile acestuia.

Citește și Poliția Română avertizează că o nouă escrocherie face ravagii pe net. Ce este și cum ne ferim de „Dă like-uri pentru bani!”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult