- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Robert Negoiță propune construirea unui nou pod peste Dâmbovița. Valoarea investiției se ridică la 8,5 milioane de lei

15 Mar, 14:24 • Lupu Alexandra
Primarul sectorului 3 le propune consilierilor locali să aprobe bugetul de 8.5 milioane de lei pentru construirea unui nou pod peste Dâmbovița, în zona Drumul Lunca Priporului. Necesitatea acestor lucrări este justificată prin traficul crescut.
Robert Negoiță propune construirea unui nou pod peste Dâmbovița. Valoarea investiției se ridică la 8,5 milioane de lei

Robert Negoiță le propune consilierilor locali un proiect a cărui valoare este estimată la 8.5 milioane de lei, pentru construirea unui nou pod peste Dâmbovița, așa cum anunță buletin.de/bucuresti/. Primele informații arată că necesitatea acestei lucrări provine tocmai din cauza traficului tot mai crescut.

Robert Negoiță propune construirea unui nou pod peste Dâmbovița

Primarul sectorului 3 le recomandă consilierilor locali să ia în considerare construirea unui nou pod peste Dâmbovița, mai exact, un proiect care s-ar ridica la 8.5 milioane de lei. Ultimele informații arată că acesta ar face legătura dintre cartierele Ozana, Pallady și Popești Leordeni. Necesitatea lucrărilor este explicată prin traficul crescut de pe artelele de pe Splaiul Unirii, așa cum se arată în referatul de aprobare ajuns pe masa aleșilor locali.

Vezi și: Un om de afaceri din Bucovina vrea repare singur un pod. Cine este Adrian Homan: „L-aș face din banii mei proprii și l-aș dona instituțiilor. Am încercat să iau legătura cu CNAIR-ul, dar toată lumea fuge”

“Referindu-ne la podul construit peste râul Dâmbovița, în dreptul str. Nicolae Teclu, precizăm că acesta preia circulația de pe Splaiul Unirii dar și circulația din orașul Popești-Leordeni direcționând-o spre Bd. Theodor Pallady și spre ieșirea din București pe Autostrada A2.

Având în vedere că după darea în folosință a acestui pod, circulația pe Splaiul Unirii a început să se aglomereze și, în continuarea programului de dezvoltare a infrastructurii rutiere derulat pe raza sectorului 3, propunem un proiect noum mult mai amplu, de creare a unei legături rutiere între cartierele Ozana/Pallady și zona Popești Leordeni, care presupune construirea unui pod rutier peste râul Dâmbovița, în dreptul străzii Drumul Lunca Priporului”, apare în proiectul de hotărâre.

Robert Negoiță propune construirea unui nou pod peste Dâmbovița
Robert Negoiță propune construirea unui nou pod peste Dâmbovița

Viitorul pod ar trebui să aibă o lățime de 41m, cu o lățime totală de 34.40m. Construcția ar avea în vedere trei benzi pe sens, un singur trotuar de 4.30 lățime utilă, dintre care 2.00 vor fi rezervați pentru pistele de biciclete. Despărțirea între sensuri se va realiza prin intermediul unor jardiniere din beton.

Totodată, termenul de execuție prezentat în proiectul de hotărâre este de 6 luni, iar investiția totală se ridică la 8.463 milioane de lei. Pentru viitoarea lucrare există deja un Certificat de urbanism emis la sfârșitul lui februarie. Proiectul va intra în dezbatere pe data de 16 martie, joi, atunci când este programată următoarea ședință.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Trei noi poduri rutiere vor fi construite peste Prut. Aglomerațiile din vămi vor deveni istorie. Iată care sunt zonele unde vor fi amplasate