- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ROBOR 14 august. Indicele ROBOR scade în prima zi a săptămânii! Vești bune pentru românii cu credite în lei

14 Aug, 11:56 • Lupu Alexandra
Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la 6,40%, de la 6,41%. Vești bune pentru românii cu credite în lei.
ROBOR 14 august. Indicele ROBOR scade în prima zi a săptămânii! Vești bune pentru românii cu credite în lei

Informația momentului pentru românii care au credite în lei! Românii vor plăti mai puțin la ratele bancare. Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la 6,40%, de la 6,41%, informează profit.ro.

ROBOR 14 august

Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la 6,40%, de la 6,41%. Vestea este una bună pentru românii care au credite în lei, având în vedere că indicele la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei. Totodată, indicele ROBOR la 6 luni a scăzut la 6,49%, de la 6,50%. ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) reprezintă rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei. Evoluția indicelui este legată, în general, de nivelul de lichiditate existent în piață.

Citește și despre următorul subiect: Este mai bine să plătești chirie sau rată la bancă? Pentru ce ar trebui să optezi dacă vrei să te muţi într-o casă nouă

Pe de altă parte, IRCC este calculat în funcție de dobânda medie la care se împrumută băncile între ele. Indicele este aplicat cu întârziere de un trimestru față de perioada de referință. Indicele este stabilit zilnic de BNR, ca medie aritmetică a cotațiilor folosite de zece bănci selectate de Banca Națională.

ROBOR
ROBOR

Românii trebuie să se aștepte la ieftiniri semnificative în următoarea perioadă. Oamenii vor scoate mai puțini bani din buzunare pentru mâncare, chirie sau rata la casă. ata inflației a ajuns la o singură cifră. De asemenea, Banca Națională a României a recurs în ultimele luni la scumpirea dobânzilor și înăsprirea politicii monetare, pentru a combate inflația care reprezintă la ora actuală o problemă generală în economiile europene. Românii care aveau de rambursat credite în lei cu dobândă variabilă au fost loviți de scumpiri. Cu toate acestea, inflația a răspuns la măsurile luate de BNR pe piața politicii monetare și face un pas în spate mult mai devreme.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Veste neașteptată pentru români! Toate prețurile din România s-au ieftinit peste noapte – rata inflației a ajuns la o cifră