- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ROBOR 21 martie. BNR anunță viitorul ratelor pentru milioane de români

21 Mar, 11:07 • Bumbeneci Diana
ROBOR 21 martie. Banca Națională a României confirmă ce se întâmplă azi cu ROBOR la 3 și 6 luni.
ROBOR 21 martie. BNR anunță viitorul ratelor pentru milioane de români

ROBOR 21 martie. Banca Națională a României anunță că indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 6,07%. Și indicele ROBOR la 6 luni a stagnat la 6,09.

ROBOR 21 martie

ROBOR 21 martie
ROBOR 21 martie

Indicii IRCC și ROBOR sunt doi termeni întâlniți des în sectorul bancar din România, având o influență semnificativă asupra pieței financiare și a consumatorilor.

IRCC, sau Indicele de Referință pentru Creditele acordate Consumatorilor, reprezintă o măsură a dobânzii la care băncile românești își împrumută între ele fonduri în lei. Acesta servește drept referință pentru calculul dobânzilor la creditele cu dobândă variabilă în lei, afectând costul total al împrumuturilor pentru persoanele fizice și companii.

Pe de altă parte, ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) reflectă dobânda la care băncile din România sunt dispuse să își împrumute între ele fonduri în lei pe o anumită perioadă. ROBOR este utilizat și el pentru calculul dobânzilor la creditele în lei cu dobândă variabilă, influențând astfel ratele de dobândă percepute de bănci pentru împrumuturile acordate clienților.

Atât IRCC, cât și ROBOR sunt indicatori importanți pentru stabilirea costului creditelor și a împrumuturilor în lei în România. Fluctuațiile acestor indici pot avea un impact semnificativ asupra ratelor de dobândă percepute de bănci și pot influența deciziile de împrumut ale consumatorilor și ale companiilor.

Vezi și: A fost anunțată data la care se INTERZIC oficial sobele pe lemne. Cu ce vor fi înlocuite?

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult