- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românca independentă conduce o afacere de 100 de milioane de euro. Succesul a fost de partea ei. Cum a reușit femeia să cârmuiască singură compania

09 Mar, 12:26 • Constantin Cristina
Românca cu o carieră strălucită în spate, continuă să se mențină în vârful vârfurilor, întreținând compania SAP România de una singură.
Românca independentă conduce o afacere de 100 de milioane de euro. Succesul a fost de partea ei. Cum a reușit femeia să cârmuiască singură compania

Românca independentă se menține în topul afacerilor și își conduce propria afacere de aproape 100 de milioane de euro în România. Diana David are o carieră formată în două decenii până în prezent, iar în cinci ani, femeia și-a găsit succesul și a ajuns la conducerea companiei SAP România din 2018, a notat businessmagazin.ro.

Citește și: Povestea de succes a unei românce stabilite în Italia care și-a pus pe picioare propria afacere: „Nu mă angaja nimeni pentru că aveam copil mic. Acum mi-am împlinit un vis, sunt propriul meu șef”

românca independentă
românca independentă

„Simt că ultimii ani au fost darnici cu mine în ceea ce priveşte lecţiile primite. În primul rând, am învăţat că în orice demers personal, dar şi de business, calităţi precum empatia şi iubirea faţă de oameni sunt esenţiale pentru a asigura liniştea şi succesul celor implicaţi”, a mărturisit Diana David, managing director al SAP România.

Românca nu s-a lăsat până nu a ajuns în vârf

Diana David a venit în echipa SAP România în urmă cu cinci ani, 2018, debutând ca key account manager pentru sectorul public. În 2021, ea a fost propusă pentru funcția de conducerea operațiunilor subsidiarei locale ale firmei.

„Cred că provocările care vin cu preluarea unui rol de director general se aseamănă, la bază, cu tranziţia către orice rol nou – vorbim despre o schimbare la care trebuie să te adaptezi. Încă de la început, focusul meu a fost pe oamenii noştri, fără de care SAP România nu ar fi putut ajunge unde este astăzi”, a povestit românca.

De la început și-a pus întrebarea ce fel de lider își doresc să aibă cei 810 angajați. A pornit de la înțelegea și ascultarea oamenilor din cadrul companiei și din unele situații plăcute sau mai puțin plăcute a încercat să le îmbunătățească, devenind pentru ea adevărate experiențe în cariera sa.

Românca a devenit la scurt timp un lider apreciat

Pe parcursul drumului său în carieră, Diana și-a impus să nu fie genul de lider care este tăios, reticient cu subordonații lui, astfel comportamentul abordat de femeie a dat roade în relația lider-angajat.

„Eu, una, cred cu tărie în ideea că un lider ar trebui să îşi arate vulnerabilitatea. Şi noi suntem oameni, iar a ne arăta vulnerabilitatea creează, în opinia mea, un mediu în care colegii noştri pot fi ei înşişi. Vulnerabilitatea, în esenţă, este putere”, consideră reprezentanta SAP România.

De asemenea, ca orice alt lider, ea a mers pe exemplul unui model ales încă din copilărie care a inspirat-o și în cariera actuală. Tatăl său i-a fost un extraordinar exemplu și a învățat-o de-a lungul anilor cum să-și dezvolte personalitatea, astfel încât să poată ajungă la cele mai înalte obiective stabilite.

Job-ul a devenit hobby pentru Diana David

Pasiunea Dianei a ținut-o strâns legată de actualul job și a urcat-o pe cele mai înalte culmi în domeniu. Femeia a spus că jobul pentru ea a devenit un adevărat hobby, datorită pasiunii pe care o are. Pe lângă principalul hobby care o împlinește pe plan profesional, are și alte hobby-uri, precum sportul, exploratul, filmele, pictatul.

„În timpul liber, mă relaxez prin sport. În plus, îmi place foarte mult să călătoresc – mereu am fost fascinată de culturi diferite, pentru că am considerat că prin cunoaşterea lor ni se oferă o oportunitate cu totul deosebită de a învăţa şi de a forma noi perspective asupra vieţii. Mă declar foarte pasionată de filme, iar pentru că fiecare dintre noi ar trebui să aibă grijă de copilul lor interior, obişnuiesc să îmi alimentez bucuria inocentă prin intermediul picturii. Un alt hobby lunar pe care îl am este de a mânca o ciocolată întreagă.”, a detaliat Diana David.

Alte articole: Sondaj: Salariul net cu care o femeie din România ar fi fericită