- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România a trecut de la „Pantofarul” Europei, la locul 12! Cu cât a scăzut producția de încălțăminte în ultimii ani

12 Feb, 23:12 • Cornel Ghimeșan
În România, producția de pantofi a scăzut radical, motiv pentru care țara noastră s-a transformat din unul dintre cei mai mari jucători pe piața din Europa, în patria care se situează abia pe locul al 12-lea în clasament la acest capitol.
România a trecut de la „Pantofarul” Europei, la locul 12! Cu cât a scăzut producția de încălțăminte în ultimii ani

În anul 2022, România a reușit să producă aproximativ 14 milioane de perechi de pantofi, conform celor mai recente informații disponibile. Această cifră este considerată nivelul minim din ultimii ani și reprezintă o schimbare semnificativă pentru o industrie care, pentru mult timp, a avut un statut special. România a fost considerată un important exportator,  piața locală fiind recunoscută drept unul dintre principalii furnizori de încălțăminte din Europa, conform ZF.

Citește și: Decizie privind buletinele românilor! Care sunt documentele necesare pentru buletinul electronic pentru copii

În ceea ce privește piața locală, producția de pantofi în 2022 s-a situat în jurul valorii de 14 milioane de perechi, plasându-se pe locul 12 în Europa, destul de departe de principalii producători cum ar fi Italia, Portugalia și Spania.

La nivel global, în 2022, producția totală de pantofi a atins cifra de 23,9 miliarde de perechi, înregistrând o creștere de 7,6% față de anul precedent, marcând al doilea an de pandemie de COVID-19. Aceste date provin de la WorldFootwear, o instituție specializată în analiza industriei de încălțăminte.

Este demn de remarcat faptul că peste 87% din producția globală de pantofi provine din Asia, în special din țări precum China, India, Vietnam și Indonezia. Aceste țări sunt recunoscute pentru capacitatea lor de a produce volume mari de încălțăminte la prețuri accesibile.

Citește și: Românul care a achiziţionat avionul lui Ovidiu Tender vrea să-l transforme în locuinţă. Cât a plătit pentru aeronava McDonnell Douglas

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult