- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România ar putea avea de așteptat până primăvara următoare pentru a afla dacă intră în Schengen. Cancelarul Austriei: „Nu e o discuție politică, de partid, e o discuție pe fapte”

07 Dec, 21:25 • Bumbeneci Diana
Cancelarul Austriei susține că România nu poate intra în Schengen până în primăvara anului 2023. Discuțiile vin în condițiile în care mâine urmează ca acest subiect să fie dezbătut în Consiliul JAI.
România ar putea avea de așteptat până primăvara următoare pentru a afla dacă intră în Schengen. Cancelarul Austriei: „Nu e o discuție politică, de partid, e o discuție pe fapte”

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a făcut noi declarații de presă ce vor îngrijora românii cu privire la aderarea la Schengen. Oficialul a declarat în această seară, într-o conferinţă de presă susținută cu liderul PPE, că ministrul de interne al ţării sale are „un nou calendar pentru primăvara următoare”. Așadar, România și Bulgaria ar mai avea de așteptat până la un vot final cu privire la Schengen.

Austria nu vrea ca România să intre în Schengen în 2022

„Sunt multe probleme care trebuie discutate, migrația fiind problema principală. Lucrăm din greu pentru a ne proteja granițele externe”, a spus cancelarul austriac, adăugând că există o problemă de securitate.

„În continuare avem peste 75.000 de migranți neînregistraţi, vin din România, dar și din Bulgaria, nu e o discuție politică, ci bazată pe fapte. În acest context, Karl Nehammer” a mai transmis acesta, susținând că ministrul de interne al ţării sale are „un nou calendar pentru primăvara următoare” în ceea ce priveşte aderarea României şi Bulgariei la Schengen.

Citește și: Vești bune pentru România! Dosarul aderării la spațiul Schengen a intrat pe agenda oficială a Consiliului JAI

Karl Nehammer nu sprijină aderarea României la Schengen
Karl Nehammer nu sprijină aderarea României la Schengen

Întrebat dacă mâine, în consiliul JAI, Austria va vota împotriva primirii României și Bulgariei în Schengen, Nehammer a evitat un răspuns clar. România va sta cu sufletul la gură joi, din cauza unei decizii nefavorabile cu privire la mult discutata aderare șa Schengen.

Trebuie să ajutăm România și Bulgaria cu problema migrației”, a spus el. „Problema în Austria e că avem peste 75.000 de migranți care nu au fost înregistrați nicăieri. Granițele UE nu funcționează. Acestea sunt faptele. Nu e o discuție politică, de partid, e o discuție pe fapte. Ministrul de Interne a avut un deadline și vrea un nou calendar pentru România și Bulgaria pentru următoarea primăvară”, a continuat Nehammer.

Mai mult, miniștrii de interne au în plan ca primăvara viitoare să ia o decizie pentru România și Bulgaria. „Să ne uităm cum putem modifica legislația, ca să asigurăm securitatea”, a mai declarat Nehammer.

Conferința de presă organizată în cursul zilei de astăzi a avut loc la Viena, la finalul unei întâlniri dintre cancelarul austriac și liderii Partidului Popular European (PPE), în frunte cu președintele Manfred Weber.

Citește și: Parlamentul Olandei a luat o decizie finală cu privire la aderarea României la Schengen

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult