Știri interne

România are cel mai mare număr de contracte de muncă din ultimii 10 ani. Cum se laudă Marius Budăi

16 Jan, 21:00 • Cornel Ghimeșan
Marius Budăi a dezvăluit că că România are cel mai mare număr de contracte de muncă înregistrate în Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor (REGES) în ultimii 10 ani, şi anume 6.683.885.
România are cel mai mare număr de contracte de muncă din ultimii 10 ani. Cum se laudă Marius Budăi

România are cel mai mare număr de contracte de muncă din ultimii 10 ani. „Măsurile luate în ultimul an de guvernare în domeniile economic și social își arată efectele benefice! Avem cel mai mare număr de contracte de muncă înregistrate în REGES (Registrul General de Evidență a Salariaților) din ultimii 10 ani, și anume 6.683.885. Politicile publice eficiente au condus la creșterea numărului de contracte cu 109.053. Numărul de angajați (există persoane care au mai multe contracte de muncă) este și el la un nivel record, de 5.793.592, a scris Marius Budăi pe Facebook.

Citeşte şi: Românii ar putea rămâne fără pensii în 2023?! Marius Budăi: „Noi trebuie să luăm măsuri, trebuie să fim pro-activi”

Marius Budăi a precizat că numărul de angajaţi, în condiţiile în care există persoane care au mai multe contracte de muncă, este şi el la un nivel record, de 5.793.592. „Cei mai mulți angajați sunt în industria prelucrătoare (1.175.775), comerț (1.075.786), construcții (567.177), transport și depozitare (486.531). În același timp înregistrăm și cel mai mare număr de angajatori, care este de 735.410. Menţionăm că nu fac obiectul declarării în registru unele categorii de lucrători, care sunt, însă, evidenţiate la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, cum ar fi: funcţionarii publici, militarii, personalul din justiţie, etc”, a mai scris ministrul Muncii.

Citeşte şi: Vouchere şi ajutoare din ianuarie 2023. Anunţul făcut de ministrul Marius Budăi pentru cei mai săraci români

Acum câteva zile, Marius Budăi anunța că vor exista majorări ale pensiilor în 2023 și că acestea se ridică la nivelul așteptărilor tuturor.

„Depăşim, cu această creştere, acel ultra-vehiculat 40%. Vreau să fim foarte clari şi foarte înţeleşi de la început: toate măsurile nu reprezintă o laudă pentru coaliţie sau o laudă pentru Guvern, le trecem doar în revistă pentru a discuta şi pentru a informa cetăţenii. (…) Aceste cupoane de pensie aferente lunii ianuarie au fost tipărite deja cu noul cuantum al punctului de pensie şi cu noul cuantum al pensiei şi pentru cei cu valoarea veniturilor până în 3.000 de lei ei au înscrisă şi suma măsurii de sprijin, măsură decisă de coaliţia politică care susţine Guvernul şi, odată cu plata pensiei, fie că încasează prin cont bancar sau cu poştaşul acasă, odată cu pensia cei care se încadrează în pragul de valori menţionat vor primi şi sumele de bani aferente primei tranşe semestriale din măsurile de sprijin, deja se plătesc, s-a început plata din 4 ianuarie”, a declarat Marius Budăi la Antena 3.

Ministrul Muncii a mai transmis că procentul din PIB stabilit pentru bugetul de pensii „rămâne în discuţia politică”. De asemenea, Marius Budăi susține că politicienii din coaliția de guvernare au „anumite concluzii, le păstrăm pentru final, lucrurile se îndreaptă pe o direcţie bună”.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult