- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România bate recordul la prețurile pentru o vacanță de 1 Mai pe litoral. Ce prețuri sunt în Bulgaria sau Grecia

28 Apr, 17:34 • Bumbeneci Diana
Cât costă cazarea pentru minivacanța de 1 Mai pe litoralul românesc, comparativ cu Bulgaria sau Grecia. Prețurile sunt ireal de mari.
România bate recordul la prețurile pentru o vacanță de 1 Mai pe litoral. Ce prețuri sunt în Bulgaria sau Grecia

Vacanța de 1 Mai este, ca în fiecare an, marele start pentru sezonul estival. Cum iubitorii de mare abia așteaptă să meargă pe litoral, vacanțele au fost deja rezervate cu mult timp în urmă. În România sunt prețuri ieșite din comun,  motiv pentru care mulți turiști merg în Bulgaria sau în Grecia, anunță Antena3.

Prețuri ireal de mari pentru o vacanță de 1 mai

Spre exemplu, conform sursei citate, în perioada 29 aprilie – 2 mai, în Vama Veche, cazările pentru doi adulți pornesc de la 1.000 de lei. Însă nu la hoteluri. Sunt pensiuni sau case de vacanță. Cel mai ieftin hotel pentru aceasă perioadă costă peste 2.000 de lei.

În Mamaia, pentru aceeași perioadă, cazările cele mai ieftine sunt între 600 și 800 de lei pentru doi adulți. Cei care caută hoteluri centrale și cu mai multe facilități pot plăti peste 3.000 de lei, prețurile fiind astfel de-a dreptul ieșite din comun.

Vezi și: Ireal! Cum arată Costineștiul, cu doar câteva zile înainte de minivacanța pentru 1 Mai

Și în Costinești prețurile pornesc de la 700 de lei în vile sau pensiuni. La hoteluri de 2 stele sar de 1.100 de lei.

De altfel,  tot în aceeași perioadă, între 29 aprilie – 2 mai, în Bulgaria, în stațiunea Nisipurile de Aur, cazarea pentru această perioadă la o vilă pornește de la 400 de lei pentru două persoane. Cel mai ieftin hotel, de 3 stele, costă aproximativ 440 de lei.

În Halikidiki, Grecia, prețul pentru un hotel în minivacanța de 1 mai, pornește de la 390 de lei. Și pe insule turiștii pot găsi cazare în această perioadă sub 500 de lei pentru două persoane. De exemplu, în Santorini, sunt vile sau hoteluri de 2 stele cu astfel de prețuri.

Explozia prețurilor pe litoralul românesc de 1 Mai

  • Perioada: 29 aprilie – 2 mai
  • Vama Veche: doi adulţi – 1.000 lei – pensiune / 2.000 lei – hotel
  • Mamaia: doi adulţi – 600-800 lei – pensiune / 3.000 lei – hotel
  • Costinești: doi adulţi – 700 lei – pensiune / 1.100 lei – hotel
  • Nisipurile de Aur, Bulgaria: doi adulţi – 400 lei – pensiune / 440 lei – hotel
  • Halikidiki, Grecia: doi adulţi – 390 lei – hotel
  • Santorini, Grecia: doi adulţi – 500 lei – hotel

Vezi și: Șoc pe litoralul românesc, cu puțin înainte de începerea sezonului estival! O renumită stațiune riscă să rămână fără atestat turistic. Ce se va întâmpla cu românii care și-au luat concediu în acele locuri?

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult