- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România în pragul unei crize cauzate de virusul West Nile! Numărul de cazuri a explodat

23 Aug, 12:16 • Cornel Ghimeșan
România s-ar putea confrunta cu o criză majoră în ceea ce privește infecția cu virusul West Nile. Numărul persoanelor care au fost infectate a crescut semnificativ în ultima perioadă.
România în pragul unei crize cauzate de virusul West Nile! Numărul de cazuri a explodat

Până în prezent, în România s-au înregistrat opt cazuri confirmate de infecție cu virusul West Nile, transmis de țânțari. Conform informațiilor furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică, dintre acești opt pacienți, trei au pierit în urma bolii. Numărul cazurilor de infecție cu virusul West Nile este în creștere în țară. Există anumite categorii de persoane care prezintă o predispoziție la această boală.

Citește și:Se anunță un proiect de infrastructură de amploare: coridorul care va face legătura dintre Grecia și România

Începând din luna iunie și până în prezent, trei dintre cei opt români infectați cu virusul West Nile au decedat. Acest fapt a generat o alarmă printre specialiști cu privire la impactul din ce în ce mai mare al acestui virus în România.

Cea mai recentă victimă a acestei boli mortale este o femeie în vârstă de 67 de ani, care provenea din județul Dolj. Conform autorităților, acești țânțari s-au dovedit a fi din ce în ce mai rezistenți la substanțele folosite pentru a-i eradica, în timp ce numărul persoanelor infectate continuă să crească.

Cum se manifestă virusul West Nile

Boala prezintă un risc semnificativ, mai ales pentru indivizii care au trecut de vârsta de 50 de ani. Se pare că această grupă de vârstă este mai susceptibilă la a dezvolta forme grave de meningită.

Femeia din Dolj și-a pierdut viața după o perioadă în care a fost purtătoare a virusului, fără să aibă cunoștință despre acest lucru. Chiar dacă a rămas în mediul său de acasă, a început să sufere de dureri de cap extrem de intense.

În cele din urmă, pe măsură ce starea sa de sănătate se înrăutățea, femeia a căutat mai mulți specialiști medicali. A fost în momentul acela când medicii au pus diagnosticul de infecție cu virusul West Nile, însă intervenția a fost prea târzie.

Persoanele expuse riscului de infectare cu această boală manifestă dureri severe de cap și de ochi, sensibilitate la lumină, precum și stări de greață și vărsături. În situații de acest gen, este esențial să se solicite asistență medicală urgentă pentru a preveni pericolele pentru viață.

De asemenea, diagnosticul se stabilește pe baza analizelor de sânge. Cu toate acestea, există și cazuri în care anumite persoane infectate cu virusul West Nile dezvoltă forme ușoare ale bolii, fără să își dea seama că au fost infectate.

Un studiu efectuat în Belgia a relevat că țânțarii din Europa au dezvoltat rezistență la numeroase substanțe dezinfectante aprobate cu mult timp în urmă de către Comisia Europeană. În timp, insectele au dezvoltat imunitate la aceste substanțe.

Specialiștii subliniază că cea mai eficientă formă de protecție constă în utilizarea soluțiilor împotriva înțepăturilor de țânțari și evitarea zonelor în care există o densitate mare de insecte.

Citește și: Sorin Grindeanu anunță rezilierea unui contract important pentru infrastructura din România. „Mobilizarea constructorului este foarte slabă”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult