- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se anunță un proiect de infrastructură de amploare: coridorul care va face legătura dintre Grecia și România

22 Aug, 22:23 • Lupu Alexandra
Se lansează un mare proiect de infrastructură. Legătura dintre Grecia și România va fi asigurată prin intermediul unui coridor.
Se anunță un proiect de infrastructură de amploare: coridorul care va face legătura dintre Grecia și România

România se pregătește de un proiect de infrastructură de amploare: coridorul care va face legătura dintre Grecia și România. Marcel Ciolacu va merge la Reşedinţa Evksinograd de lângă Varna pe data de 9 octombrie pentru a pune la punct ultimele detalii, acolo unde va fi întâmpinat de premierul bulgar, Nikolai Denkov, alături de premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, informează stiripesurse.ro.

Coridorul care va face legătura dintre Grecia și România

Premierul bulgar, Nikolai Denkov, îi va întâmpina pe prim-miniştrii României şi Greciei, Marcel Ciolacu, respectiv Kyriakos Mitsotakis, la Reşedinţa Evksinograd de lângă Varna, pe data de 9 octombrie. La întâlnire se va prezenta și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Întrevederea a fost stabilită în cadrul vizitei premierului Denkov la Atena.

Citește și despre următorul subiect: Sorin Grindeanu anunță rezilierea unui contract important pentru infrastructura din România. „Mobilizarea constructorului este foarte slabă”

Oficialii vor discuta despre conectivitatea regională, mai exact, proiectul unui coridor de la Salonic prin Kavala, Alexandroupolis, Burgas şi Varna până la Constanţa. Se ia în considerare extinderea până în Republica Moldova. Ideea din spatele acestui traseu se referă la modernizarea infrastructurii de transport, a comunicațiilor și a energiei, care va consolida legăturile economice și politice.

Atunci când toate țările de-a lungul rutei vor deveni membre ale spațiului Schengen, viitorul coridor va funcționa mai eficient. UE, Grecia, ţările din Balcanii de Vest, Bulgaria, România şi Republica Moldova susţin realizarea păcii durabile în Ucraina. Totul are la bază planul de pace al președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski. Ideea a fost exprimată în cadrul cinei informale de la Atena, găzduită de prim-ministrul Greciei.

Coridor Grecia - România
Coridor Grecia – România

La eveniment au mai participat preşedintele Consiliului European, Charles Michel, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi Volodimir Zelenski. Charles Michel şi Ursula von der Leyen au aprobat interesul UE pentru extinderea uniunii atât în ​​Balcanii de Vest, cât şi în Republica Moldova şi Ucraina. Cu toate acestea, procesul trebuie să se desfăşoare în același timp cu reformele din aceste ţări.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Programul „Anghel Saligny”. Ministerul Dezvoltării acordă peste 1.13 miliarde de lei pentru 100 de proiecte de infrastructură