- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România, în topul carburanților ieftini! Țara este pe locul 2 la cea mai ieftină benzină și pe locul 3 la cea mai ieftină motorină

11 May, 15:36 • Bumbeneci Diana
Cifre incredibile! România are a 2-a cea mai ieftină benzină și a 3-a cea mai ieftină motorină din UE.
România, în topul carburanților ieftini! Țara este pe locul 2 la cea mai ieftină benzină și pe locul 3 la cea mai ieftină motorină

Preţurile petrolului au scăzut miercuri Prețurile carburanților în România sunt în scădere în ultima perioadă, benzina fiind la nivelul lunii ianuarie, iar motorina ajungând la nivelul de la începutul anului trecut. La nivelul Uniunii Europene, benzina și motorina din România sunt printre cele mai ieftine și reducerile de preț se fac remarcate și în datele la nivel UE, unde România are acum a 2-a cea mai ieftină benzina și a 3-a cea mai ieftină motorină.

România, din nou în topul carburanților ieftini

Conform datelor Comisiei Europene, înscrise în Weekly Oil Bulletin, la data de 8 mai România avea un preț mediu al benzinei de 6,43 lei pe litru (1,30 euro) și un preț mediu al motorinei de 6,46 lei pe litru (1,31 euro). Prețurile carburanților din țara noastră sunt devansate doar de cele din Bulgaria (1,29 euro) în cazul benzinei, și de cele din Bulgaria (1,27 euro) și Malta (1,21 euro) când vine vorba de motorină.

De partea cealaltă, Finlanda are cea mai scumpă benzină din UE27, la 1,94 euro pe litru, iar Suedia are cea mai scumpă motorină – 1,86 euro pe litru.

Te mai poate interesa în acest context și: Este nevoie de forță de muncă! 20.000 de joburi noi pentru români, iar salariile sunt foarte bune!

Tabel carburanți
Tabel carburanți

Prețul mediu al benzinei în cele 27 de state UE este 1,70 euro pe litru, iar cel al motorinei 1,54 euro pe litru.

Preţurile petrolului au scăzut miercuri Preţurile petrolului au scăzut miercuri cu aproximativ 2%, în tranzacţii volatile, punând capăt creşterilor din ultimele trei zile, deoarece datele economice din SUA au sugerat că Rezerva Federală ar putea majora în continuare ratele dobânzilor în încercarea sa de a combate inflaţia, transmite Reuters. Preţul ţiţeiului Brent a scăzut cu 1,48 dolari, sau cu 1,9%, la 75,96 dolari pe baril, în timp ce ţiţeiul american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 1,63 dolari, sau cu 2,2%, la 72,08 dolari pe baril.

Ai mai putea citi: CNAIR, prima reacție oficială, după ce ministrul Grindeanu a spus că se anulează taxa de pod de la Fetești! „În prezent taxa de pod la Fetești este obligatorie”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult