- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România obține un nou record mondial: cel mai mare tricou din lume! Din ce este realizat „tricoul de uriaș”, care are dimensiunile unui stadion de rugby

23 Apr, 11:13 • Lupu Alexandra
Cel mai mare tricou din lume aparține României! Iată cât cântărește și din ce este realizat.
România obține un nou record mondial: cel mai mare tricou din lume! Din ce este realizat „tricoul de uriaș”, care are dimensiunile unui stadion de rugby

România obține un nou record mondial, acreditat de Guiness World Records! Așa cum arată informațiile relatate de profit.ro, „tricoul de uriaș” a fost prezentat pe stadionul din Complexul Sportiv Național „Arcul de Triumf”.

Un nou record mondial: „Tricoul de Uriaș”

Cel mai mare tricou din lume marchează obținerea unui nou record mondial în România, acreditat de Guiness World Records. Articolul vestimentar a fost prezentat pe stadionul din Complexul Sportiv Național „Arcul de Triumf”.

Evenimentul, sincronizat cu Ziua Pământului, a fost organizat de mai mulți inițiatori privați, dar și cu ajutorul Rugby România. Acțiunea este un îndemn la responsabilitate față de mediu. Tricoul este realizat din material plastic reciclat, provenit de la peste 250.000 de PET-uri, dar mai ales, are dimensiunile unui stadion de rugby.

Peste 150 voluntari au fost implicați în transportul, manipularea și desfășurarea tricoului, printre care croitori și transportatori profesioniști. Articolul vestimentar care obține recordul mondial are 108.96 metri lungime și 73.48 metri lățime și cântărește aproximativ 4 tone. Tricoul are pe el un model reinterpretat al drapelului național, și de asemenea, un brâu tricolor, folosit pentru echipamentele oficiale de rugby.

Citește și despre următorul subiect: Diaspora din Anglia, la un nivel record. Limba Română este pe locul 2, după engleză, în 6 din 32 de sectoare ale Londrei

„Tricou de uriaș” îndeamnă la un comportament responsabil față de natură, față de resursele ei și de semeni. Sportul poate și trebuie să fie permanent un exemplu de conduită”, a afirmat ministrul Sportului, Eduard Novak.

Ceremonia s-a desfășurat în prezența a 1500 de spectatori. Jucători ai echipei naționale de rugby, copiii, tinerii, diverse cluburi sportive din București, partenerii și reprezentanții mass-media au fost prezenți la eveniment. Momentul a fost celebrat, ulterior, printr-un concert, susținut de Smiley.

„Tricou de uriaș”
„Tricou de uriaș”

Pentru realizarea tricoului, au fost adunate peste 500.000 de PET-uri, adică dublul obiectivului inițial. Campania de colectare s-a desfășurat în perioada 1 și 22 martie la Kaufland, care a pus la dispoziție mai multe automate.

„Suntem mândri că am reușit să doborâm acest record mondial și să promovăm, totodată, reciclarea și sustenabilitatea. Alături de clienții și partenerii noștri, am confirmat, încă o dată, că implicarea noastră comună poate face diferența.

Ne dorim ca acest proiect să inspire și să încurajeze oamenii să recicleze mai mult și să aibă grijă de mediu”, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

Din materialul folosit pentru Tricoul de Uriaș, vor fi produse peste 12.000 de articole vestimentare de adulți și copii. Majoritatea vor fi donate în cadrul evenimentelor Bucurie în Mișcare, unul dintre cele mai importante proiecte care promovează mișcarea de masă din România. De asemenea, o parte dintre tricouri va deveni echipament pentru mai multe cluburi sportive din țară.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Record la mâncat și băut! Românii au mâncat până au ajuns la urgențe de Paște. Ambulanțele au intevenit la peste 28.000 de apeluri