- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România, sprijin nedical pentru Israel. Ministrul Sănătății, tulburat de evenimentele tragice din ultimele zile: „Suntem gata să oferim întregul sprijin medical.”

08 Oct, 14:21 • Oprea Alina
Ultimele evenimente petrecute în Israel au tulburat mii de oameni. Românianu rămâne tăcută, iar Ministrul Sănătății reacționează
România, sprijin nedical pentru Israel. Ministrul Sănătății, tulburat de evenimentele tragice din ultimele zile: „Suntem gata să oferim întregul sprijin medical.”

Conflictul dintre Israel și Fâșia Gaza a dus la numeroase pierderi de vieți și distrugeri. Israelul a suferit aproximativ 300 de decese și peste 1.500 de răniți, iar în Gaza au fost înregistrate peste 230 de victime și aproape 1.800 de răniți. Hamas a lansat mii de rachete și a efectuat infiltrări în comunitățile israeliene. Situația rămâne tensionată, conform celor de la Digi24.

Citește și: 346 de cetățeni români și străini repatriați. MAE face declarații cu privire la cetățenii blocați în iadul din Israel

Israel, atacat

Cum a reacționat Ministrul Sănătății față de întâmplările din Israel

Alexandru Rafila, Ministru Sănătății, a făcut primele declarații cu privire la evenimentele tragice din Israel. Acesta s-a arătat foarte afectat de cele întâmplate comunicând prin intermediul unei postări de pe platforma sa de Facebook că va oferi sprijin medical.

Tragedia care se întâmplă în aceste zile în Israel m-a tulburat profund. Sunt alături de victimele nevinovate și de familiile lor, ca om, ca medic și ca ministru al Sănătății. 

Suntem gata să oferim întregul sprijin medical de care este nevoie și am comunicat acest lucru domnului Azar Reuven, Ambasadorul statului Israel în România.

Problemele politice se pot rezolva doar prin dialog, iar folosirea terorii împotriva populației civile este inacceptabilă.

Condoleanțe tuturor celor care și-au pierdut rudele și prietenii în aceste evenimente dramatice.”, a comunicat acesta pe pagina sa de Facebook personală, conform Antena3.

Citește și: A început războiul în Israel! MAE confirmă că 790 de români sunt prezenți în zona de conflict. Premierul Ciolacu anunță dacă sunt români printre răniți