- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

A început războiul în Israel! MAE confirmă că 790 de români sunt prezenți în zona de conflict. Premierul Ciolacu anunță dacă sunt români printre răniți

07 Oct, 14:47 • Oprea Alina
Iad în Israel! Ambasada Israelului în România și Ministerul Afacerilor Externe reacționează rapid la evenimentele din Israel.
A început războiul în Israel! MAE confirmă că 790 de români sunt prezenți în zona de conflict. Premierul Ciolacu anunță dacă sunt români printre răniți

Ambasada Israelului în România și Ministerul Afacerilor Externe au reacționat imediat în fața atacurilor care au avut loc în Israel. Astăzi, Statul Israel se confruntă cu un grav atac terorist, care a început în Gaza, în această zi de Şabat, o zi sacra, și care coincide cu celebrarea Simchat Torah, potrivit comunicatului Ambasadei Israelului în România., conform celor Comunicate de stiripesurse.ro.

“La ora 06.30 dimineața (ora Israelului), teroriştii palestinieni din organizația Hamas au lansat mii de rachete asupra civililor și terorişti s-au infiltrat pe teritoriul israelian. Israelul va lua toate măsurile necesare pentru a-şi proteja cetățenii. Ne vom apăra.”, comunică Ambasada Israelului în România, conform stiripesurse.ro.

Află mai multe despre: VIDEO. Războiul dintre Rusia și Ucraina ajunge la un alt nivel! Președintele Zelenski se pregătește să vină în România

Israel atacat de rachete!

În luna mai a acestui an a fost un război în urma căruia a fost stabilit un armistițiu care acum nu se mai dorește a fi respectat. Din cauza acestei nerespectări, au fost trase zeci de rachete dinspre Fâșia Gaza spre Israel în decursul dimineții de sâmbătă. Armata israeliană face tot ce îi stă în putință ca nimeni să nu fie afectat. Sirenele au răsunat de îndată ce atacurile au început, începând cu mai multe zone din jurul teritoriului palestinian, dar și in nord și vest. Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a spus că mișcarea palestiniană Hamas a început un conflict cu Israel și liderul brațului armat al Hamas a anunțat începerea unei operațiuni numite „Potopul Al-Aqsa” împotriva Israelului.

Război

Mesajul Ministerului de Afaceri Externe

Președintele României și Premierul Marcel Ciolacu au venit cu declarații cu privire la evenimentele care au loc în această perioadă în Israel.

”MAE exprimă regretul profund pentru victimele acestor atacuri, transmite condoleanţe familiilor îndoliate şi urări de însănătoşire persoanelor rănite. MAE subliniază dreptul suveran al Statului Israel la autoapărare.”, declarație din partea MAE, conform celor Comunicate de stiripesurse.

Români în iad!

Din păcate, s-a anunțat că sunt aproximativ 790 de români în iadul care a început în Israel în acest moment. Jucătorii străini din Israel, inclusiv românii Antonio Sefer și Adrian Păun, au primit instrucțiuni de la cluburi să evite discuțiile despre situația tensionată din țară, care a început în primele ore ale dimineții. Cu toate acestea, românul Antonio Sefer a decis să împărtășească public câteva gânduri.

”Frate, plâng, n-am crezut că pot trăi așa ceva. Nu-s bine deloc. Mi-au dat voie să vin acasă. Mă rog ca totul să se termine repede. Acum s-a mai liniștit, cred că au răspuns cei din Israel. Mă rog să se termine și să nu pățească nimeni nimic. Nu spun mai multe, nu știu dacă am voie să vorbesc.”, declară românul, conform GSP.RO, potrivit celor Comunicate de stiripesurse.

”Situația nu e prea bună. Au fost multe atacuri și multe rachete. Din păcate, nu pot sa vorbesc despre subiectul ăsta pentru că mi s-a interzis de la club.”, a declarat celălalt fotbalist, Adrian Păun, conform stiripesurse.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat despre cei 790 de pelerini români care se află la momentul actual în iadul israelian și a venit cu anumite completări. Situația nu este cunoscuta din punct de vedere al evoluției sale.

”Împreună cu doamna ministru de Externe căutăm variantele ca să-i aducem cât mai repede acasă. După cum bine știți, în acest moment sunt închise toate aeroporturile din Israel.”, a declarat Premierul Marcel Ciolacu, conform stiripesurse.

Află mai multe despre: Kosovo, la un pas de război! Armata Română trimite militari în zona de conflict