- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România va avea un al doilea pod peste Dunăre, între Giurgiu între Ruse. BERD

13 Jul, 12:59 • Bumbeneci Diana
Presa bulgară face anunțul zilei. BERD e interesată să finanțeze al doilea pod peste Dunăre, între Giurgiu și Ruse.
România va avea un al doilea pod peste Dunăre, între Giurgiu între Ruse. BERD

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) ar avea în plan să finanțeze construcția unui al doilea pod între Ruse și Giurgiu, precum și proiecte de infrastructură feroviară în Bulgaria.

Pod nou la Giurgiu Ruse

Proiectul a devenit unul din ce în ce mai conturat în cadrul unei întâlniri între ministrul bulgar al Transporturilor și Comunicațiilor, Gheorghi Gvozdeikov, și directorul BERD pentru Bulgaria, Anca Ionescu, a transmis Centrul de presă al Ministerului Transporturilor de la Sofia, citat de publicația bulgară Mediapool.

Ai mai putea citi: Lecție de la ucraineni! Copiii ucraineni refugiați la Brăila au făcut curățenie pe malul Dunării

Cei doi au purtat discuții cu privire la potențialele posibilități de parteneriat în realizarea viitoarelor investiții în domeniul transporturilor.

„Construirea unui nou pod peste Dunăre este o problemă prioritară care trebuie rezolvată rapid, deoarece traficul pe această direcție crește în fiecare zi. Credem că Bulgaria și România, ca două țări din familia europeană, ar trebui să lucreze împreună și în parteneriat cu Comisia Europeană, pentru realizarea acestui proiect strategic”, a spus ministrul bulgar al Transporturilor.

El a adăugat că este important orice sprijin care va ajuta realizarea investițiilor în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și a altor programe europene din sectorul „Transport”.

„Avem la dispoziție instrumentele financiare necesare, ceea ce ne oferă mari oportunități de a ne atinge obiectivele, dar trebuie să accelerăm semnificativ activitatea de implementare a acestora”, a mai arătat ministrul Gheorghi Gvozdeikov.

BERD a informat că până acum a investit circa 5 miliarde de euro în proiecte de transport în Bulgaria.

„Prioritatea noastră este un al doilea pod peste Dunăre între Ruse și Giurgiu, care este din ce în ce mai important la nivel european. Suntem pregătiți pentru viitoare discuții privind construirea unui hub logistic maritim în portul Varna – Vest. În ceea ce privește partea de „transport verde”, vrem să investim atât în reabilitarea infrastructurii feroviare, cât și în construcția de stații de încărcare electrică pentru autoturisme”, a spus Anca Ionescu.

Ministrul Gvozdeikov a mai transmis că ministerul este pregătit la nivel de experți să examineze imediat toate propunerile de la BERD, ținând cont de proiectele deja planificate în cadrul programelor europene de sprijin

Ne vom familiariza în detaliu cu propunerile dumneavoastră de cooperare pe proiecte importante pentru țară, iar scopul este să începem să lucrăm în termene scurte la proiectele pentru care nu s-a asigurat încă finanțarea integrală”, a menționat el.

Ai mai putea citi și: Alertă de poluare cu petrol pe Dunăre! Apele sunt afectate pe o lungime de minim 6 kilometri

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult