- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România va avea un nou aeroport internațional în București. Daniel Băluţă: „Două treimi din ceea ce înseamnă Aeroportul Otopeni”

21 Sep, 13:45 • Bumbeneci Diana
Românii se vor putea bucura de un nou aeroport. Primarul Sectorului 4 a făcut marele anunț.
România va avea un nou aeroport internațional în București. Daniel Băluţă: „Două treimi din ceea ce înseamnă Aeroportul Otopeni”

Un aeroport internațional nou va fi construit în sudul Bucureștiului. Primarul Daniel Băluță susține că proiectul va reprezenta măcar două treimi din ce înseamnă Aeroportul Otopeni.

Românii se vor bucura de un nou aeroport

Un aeroport nou va fi construit în zona de sud a Bucureștiului, printr-un proiect care va fi derulat de Primăria Sectorului 4 şi Consiliul Judeţean Giurgiu, a declarat edilul Daniel Băluţă.

Aeroport
Aeroport

„Astăzi am bătut în cuie, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, cel mai nou proiect de infrastructură pe care-l vom derula în sudul Capitalei, menit să echilibreze decalajul major de dezvoltare între nordul şi sudul oraşului.”, a spus Daniel Băluţă, miercuri, 20 septembrie.

„Este vorba despre construcţia unui aeroport pe care comunitatea noastră, a celor din sectorul 4, împreună cu Consiliul Judeţean Giurgiu, îl vor realiza împreună, iar această asociere în cursul săptămânii viitoare va căpăta şi forma documentelor, iar în următoarea lună vom avea posibilitatea să semnam inclusiv realizarea studiilor de prefezabilitate şi fezabilitate”, a mai anunțat edilul.

Tot în acest context, oficialul a mai explicat că trebuie să fie un aeroport internaţional mai mare decât cel din Braşov, pentru că deserveşte un număr mai mare de judeţe, cu o populaţie mai mare. Conform declarațiilor edilului Sectorului 4, aeroportul trebuie să aibă atât terminale de pasageri, cât şi de cargo. Daniel Băluță a mai transmis și că numărul de pasageri de pe Aeroportul Otopeni este mai mare decât poate acesta să ducă.

„Împreună cu autorităţile statului şi după studiile de specialitate vom decide unde este locul potrivit. M-ar bucura foarte mult să fie un aeroport de talia Aeroportului Otopeni. Dacă nu reuşim să-l facem atât de mare, măcar două treimi din ceea ce înseamnă Aeroportul Otopeni”, a adăugat Daniel Băluţă.

Vezi și: Vor crește ratele românilor în 2024? Marcel Boloș: „Am ajuns la înțelegerea ca acest impozit să fie impus pe cifra de afaceri definită conform normelor bancare”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult