- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România va avea un nou punct de trecere a frontierei. Dan Cărbunaru: „Măsurile vor permite reducerea timpului de așteptare”

09 Feb, 14:25 • Bumbeneci Diana
Guvernul a aprobat astăzi înființarea unui nou punct de trecere a frontierei. Anunțul a fost făcu de Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Executivului.
România va avea un nou punct de trecere a frontierei. Dan Cărbunaru: „Măsurile vor permite reducerea timpului de așteptare”

România va avea un nou punct de trecere a frontierei. Estre vorba despre frontiera cu Republica Moldova, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru, conform news.ro.

Un nou punct de trecere a frontierei cu Republica Moldova

Guvernul condus de Nicolae Ciucă a aprobat o serie de măsuri pentru fluidizarea traficului de mărfuri și pasageri în zona de frontieră cu Ucraina, Republica Moldova, precum și reducerea timpului de așteptare la celelalte puncte de trecere a frontierei de stat. În prezent, se pare că acestea sunt extrem de solicitate și este nevoie de găsirea unor soluții cât mai rapide.

Citește: România va sprijini Turcia, după dezastrul produs de cutremurul de azi! Guvernul a decis trimiterea unei echipe RO-USAR

Dan Cărbunaru
Dan Cărbunaru

„Astfel, printr-un memorandum, punctul de trecere a frontierei de la Isaccea (România) – Orlivka (Ucraina) va funcționa și în regim portuar, pentru ameliorarea tranzitării frontierei de stat. În prezent, funcționează în regim de bac”, a mai explicat oficialul.

Dan Cărbunaru a mai explicat și că au existat mai multe dezbateri pe tema acestui proiect, însă la final, Executivul condus de Nicolae Ciucă a dat undă verde pentru deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei

„De asemenea, printr-o hotărâre, Executivul a aprobat deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei cu Republica Moldova Bumbăta (România) – Leova (Republica Moldova) și înființarea punctului vamal de frontieră Bumbăta în subordinea Biroului vamal de frontieră Albița pentru traficul internațional rutier, în sectorul unui pod flotant care urmează a fi instalat între localitățile respective”, a mai anunțat Dan Cărbunaru, la finalul ședinței Guvernului.

Operaționalizarea punctului de trecere Bumbăta-Leova va fi realizată după asigurarea infrastructurii corespunzătoare, a personalului și a utilităților necesare, în vederea desfășurării în bune condiții a controlului de frontieră.

Ultimele decizii luate de Guvernul condus de Nicolae Ciucă au ca scop fluidizarea traficului la frontiera dintre România și Republica Moldova și reducerea timpului de așteptare la celelalte puncte de trecere a frontierei de stat.

Citește și: Scandalul „Schengen” continuă! Iohannis distruge orice dezbatere cu privire la votul separat în JAI. „România nu renunță la Bulgaria”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult