- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România va fi lovită de ninsori. Elena Mateescu, director ANM: „Zile autentice de iarnă, chiar și în București!”

25 Jan, 08:51 • Bumbeneci Diana
Când abia ne resemnasem că nu vom mai avea parte de iarnă, aceasta se întoarce puternic în cea mai mare parte a țării. Directorul ANM anunță în ce zone va ninge și cum va fi vremea în zilele următoare.
România va fi lovită de ninsori. Elena Mateescu, director ANM: Zile autentice de iarnă, chiar și în București!”

Iarna își intră puternic în drepturi, chiar și când, în mod normal, ar fi trebuit să fie spre final. Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, a făcut noi declarații, la Antena3, prin intermediul cărora a transmis că iarna se instalează  în România.

Ninsorile revin în România

Conform directorului ANM, ninsorile își vor face apariția în majoritatea zonelor țării. În zonele înalte, ninsorile vor fi viscolite, iar în zilele următoare se menține riscul de avalanșe.

Elena Mateescu, director ANM
Elena Mateescu, director ANM

Cel puțin în această săptămână, vremea se va apropia de normalul termic al perioadei din calendar și vorbim în special, mai ales astăzi, de valori mai ridicate în partea de vest, nord-vest a țării, acolo unde maximele vor atinge 9-10°C. De altfel, la această oră, pentru o bună parte din vest, nord-vest, înregistrăm 7-8°C, în timp ce în regiunile extracarpatice vorbim de valori doar în jurul a 5-6°C. O apropiată de normal„, a transmis Elena Mateescu.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie a explicat și că românii din Capitală nu se vor mai putea bucura de vreme frumoasă, așa cum au făcut-o până acum. Începând de astăzi, în București, vremea intră într-un proces de răcire.

Răcirea se va resimți și în partea de vest, nord-vest, maximele la scara întregii țări se vor situa între 0-6°C, cel mult 12°C în Capitală, iar de la mijlocul săptămânii consemnăm și precipitații, mai ales în partea de sud, sud-est, mixte, lapoviță și ninsori, în timp ce în restul țării vorbim de precipitații predominant sub formă de ninsoare. Iată, așadar, că ultimele zile din cea mai rece lună a anului par a fi zile autentice de iarnă„, a conchis directorul ANM.

Atunci când vine vorba despre luna februarie care este tot mai aproape, directorul ANM a explicat că prima săptămână se va menține cu temperaturi peste normalul perioadei. Cum vremea instabilă își spune cuvântul, temperaturile se pot schimba destul de mult de la o zi la alta.

Din punctul de vedere al cantităților de precipitații, vorbim de cantități deficitare în depresiunile extracarpatice, în timp ce în vest, nord-vest, cantitățile vor fi peste norme, iar această tendință privind semnalul unor valori de temperaturi în medie peste normal, pare a fi de interes și pentru săptămâna 6-13 februarie.

Este posibil ca și în Capitală să avem ninsori, începând de joi noaptea, când aria precipitațiilor se va extinde în bună parte din țară și vineri să vorbim, și în Capitală, de precipitații, la început sub formă de ploaie și lapoviță și treptat să se transforme în ninsoare”, a explicat Elena Mateescu.

Ai mai putea citi: Atac cibernetic în România pe bandă rulantă! Polițiștii sunt în alertă

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult