- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii ar putea să își ia adio de la creșterea pensiilor și în anii următori. Ciolacu: „Nu e o speranţă, e o discuţie avută de mine, de prim-ministru şi mai ales de ministrul Muncii”

13 Dec, 10:38 • Bumbeneci Diana
Liderul social-democrat, Marcel Ciolacu, susține că anumite schimbări din PNRR ar putea afecta pensiile. Românii ar putea să își ia adio de la majorare pentru anii următori.
Românii ar putea să își ia adio de la creșterea pensiilor și în anii următori. Ciolacu: „Nu e o speranţă, e o discuţie avută de mine, de prim-ministru şi mai ales de ministrul Muncii”

Pensiile românilor sunt din nou un subiect de interes pe scena politică din România! Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, la Digi24, că este posibil să avem ultima creştere de pensii pentru următorii 50 de ani dacă nu eliminăm procentul trecut în PNRR de maxim 9,4% din PIB pentru pensii.

Ciolacu spulberă visele legate de majorarea pensiilor și în anii următori

Întrebat și dacă urmează ultima creştere de pensii pentru următorii 50 de ani, Marcel Ciolacu a mai explicat că se discută schimbarea procentului prevăzut în Planul Național de Redresare și Reziliență. Dacă discuțiile nu vor merge cum trebuie, majorarea pensiilor din anul 2023 ar putea fi printre puținele care vor mai urma.

Citește și: Vortexul polar se apropie de România. Cât de mult scad temperaturile și cum va fi vremea în următoarea perioadă

Marcel Ciolacu, declarații despre pensii
Marcel Ciolacu, declarații despre pensii

Este posibil, dar eu cunosc anumite detalii că acest 9,4 va fi înlocuit din PNRR. Nu e o speranţă, e o discuţie avută de mine, de prim-ministru şi mai ales de ministrul Muncii, cu comisarul european Schmit (comisarul european pentru muncă, Nicolas Schmit), care mi-a transmis într-o discuție că e o aberaţie să fie trecut 9,4. Dacă vom avea o criză economică, o recesiune, nu avem o creştere a PIB-ului nominală, este posibil, dacă nu se îndepărtează acest 9,4, să avem ultima creştere de pensii. Mai avem o marjă foarte mică, de până în 12 la sută pentru următorii 50 de ani”, a spus Ciolacu.

Tot pe marginea acestui subiect, liderul social democrat a mai adăugat că țara noastră are prevăzut acelaşi procent cu media statelor europene: „Suntem singurul stat european cu acest procent trecut. Părerea mea este că e corect să rămânem într-o medie a UE care e de 12,6”.

Ai mai putea citi și: Lidl oferă angajaților două zile libere de Crăciun. Ce program va avea retailerul de sărbători

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult