- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vortexul polar se apropie de România. Cât de mult scad temperaturile și cum va fi vremea în următoarea perioadă

13 Dec, 09:01 • Bumbeneci Diana
Vortexul polar care a lovit întreaga Europă se îndreaptă tot mai mult către România. În următoarele zile, vremea intră într-un proces major de răcire.
Vortexul polar se apropie de România. Cât de mult scad temperaturile și cum va fi vremea în următoarea perioadă

Vortexul polar este mai aproape de România, acest lucru fiind simțit prin scăderea majoră a temperaturilor. Zăpada şi gheaţa au pus stăpânire pe Marea Britanie, Franţa, Germania,  Cehia şi Serbia. Vortexul polar se apropie  de România, în multe zone din ţară se va instala gerul, iar la munte va ninge viscolit.

Vortexul polar se apropie de România

Britanicii au numit ieri „lunea arctică”. Viscolul a oprit trenurile și toate zborurile, iar autoritățile le-au cerut oamenilor să stea în case și să nu plece la drum decât dacă este neapărat necesar.

Vremea rea a făcut şi primele victime. Trei copii de 10 şi 11 ani au murit, iar un altul se află în stare gravă în spital, după ce au au căzut în apa îngheţată a unui lac. Ei patinau pe lac în momnetul în care pojghiţa de gheaţă s-a rupt sub greutatea lor.

Vortex polar
Vortex polar

Ai mai putea citi și: Milioane de români, afectați de o alertă de călătorie, anunță MAE!

„Unul dintre ofiţerii mei au încercat să spargă gheaţa cu pumnul, pentru a-i salva pe copii. Ca rezultat, a avut şi el o hipotermie uşoară”, a mai transmis Richard Harris, ofiţer-şef la Poliţia West Midlands.

Avertismentele de vreme rea rămân în vigoare toată săptămâna pentru nordul Scoției, sud-estul Angliei. Meteorologii spun că se aşteaptă ca temperaturile să scadă sub minus 15 grade în mai multe regiuni, iar ninsorile vor continua.

Iarna începe să se instaleze peste tot centrul Europei. Sunt coduri galbene şi portocalii de ger şi ninsoare abundnetă şi în Franţa, Germania, Cehia, Serbia, Bosnia şi Herţegovina. Vortexul polar va ajunge şi în România.

„Mă refer la temperaturi maxime cuprinse între -6 şi 4 grade şi minime termice chiar şi de -14 grade în depresiuni. Deci iată, coborâm sub pragul de ger. Până la cel mult -1 grad, 0 grade pe litoral. Chiar şi în capitală vom avea mâine seară temperaturi de -5, – 6 grade”, a transmis meteorologul Oana Păduraru.

Citește și: Vin bani pentru infrastructura verde. Guvernul anunță o nouă investiție, de peste 360 de milioane de lei

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult