- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii, campioni la amenzi neachitate în Olanda în 2022. Presa olandeză: „Mai întâi trebuie să-ți fure portofelul ca să poată plăti”

10 May, 12:40 • Bocioacă Bianca
În 2022, în Olanda, 874.539 de amnezi de circulație au fost date șoferilor străini de pe teritoriul țării. Românii sunt fruntași în rândul străinilor amendați.
Românii, campioni la amenzi neachitate în Olanda în 2022. Presa olandeză: „Mai întâi trebuie să-ți fure portofelul ca să poată plăti”

Românii se află pe primul loc în rândul străinilor amendați în Olanda. Tot conaționalii noștri sunt cei care, de cele mai multe ori, nu achită amenzile plătite.

Cele mai multe amenzi, adică 815.000, au fost date pentru depășitea vitezei legale, 18.091 pentru parcarea neregulamentară și 12.049 pentru trcerea pe culoarea roșie a semaforului, potrivit datelor Agenției Centrale de Colectare a Activităților Juridice (CJIB), citate de welingelichtekringen.nl.

Citește și: Românii sunt excluși în anumite țări! Un bărbat nu a fost acceptat în Olanda din cauză că este român. MAE a făcut sesizări

„Este o creștere considerabilă și se explică, probabil, prin faptul că mai multe persoane au vizitat din nou țara noastră după criza de corona”, explică purtătorul de cuvânt al CJIB.

Conducătorii auto din Germania au primit 312.848 de amenzi, cei din Belgia 234.000, iar cei din Polonia 93.000. Foarte mulți migranți polonezi lucrează în Olanda și conduc cu un număr de înmatriculare polonez.

Citește și: Atenție! MAI anunță amenzi uriașe pentru șoferii care încalcă o anumită lege. Gestul care te poate costa o avere

Cum „păcălesc” românii Olanda

De cele mai multe ori, românii nu își plătesc amenda decât în 42,2% din cazuri, francezii 50,6%, irlandezii 50,6%, grecii 54,8% și spaniolii 57,3%. Șoferii din Suedia sunt cei mai corecți, plătindu-și amenzile în 89,6% din cazuri.

„Până la urmă, mai întâi trebui e să-ți fure portofelul ca să poată plăti măcar o dată”, scrie tabloidul olandez geenstijl.nl.

„Noi suntem, desigur, băiatul cuminte din clasă. De îndată ce o amendă de doi ani de pe autostradă ajunge în poștă, noi batem din palme și o plătim. Și știți cine nu face asta? Practic, toată lumea, cu excepția olandezilor. Românii, francezii, irlandezii, grecii, spaniolii. Toți zgârciții ăia care nu ne plătesc amenzile”, mai scrie publicația.

„Un alt factor care contribuie este faptul că oamenii cred că șansele de a fi prinși sunt mai mici în Olanda și – în ciuda acestor cifre – nu pot să le reproșez acest lucru”, a declarat Gerard Tertoolen, analist de trafic.

Anul trecut, Olanda a dat peste 8.513.042 de amenzi de circulație, ceea ce înseamnă o medie de 22.337 de amenzi pe zi.