- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii sunt excluși în anumite țări! Un bărbat nu a fost acceptat în Olanda din cauză că este român. MAE a făcut sesizări

05 Apr, 09:50 • Constantin Cristina
MAE a sesizat situația unui român căruia i-a fost anulată rezervarea pentru o cazare în Olanda, din cauza cetățeniei. Bărbarul a făcut publică întâmplarea pe rețelele sociale.
Românii sunt excluși în anumite țări! Un bărbat nu a fost acceptat în Olanda din cauză că este român. MAE a făcut sesizări

Unui bărbat român i-a fost anulată rezervarea pentru cazarea din localitatea Tilburg, după ce, cei din Olanda au aflat că bărbatul are cetățenie română. Reprezentanții i-au trimis bărbatului un mesaj prin care era anunțat că rezervarea nu poate fi efectuată din cauza cetățeniei, a informat antena 3 CNN.

Vezi și: Românul cinstit declară moștenirea de 50.000 de euro la stat, de frica justificării provenienței banilor. „Mă duc la notar și îi zic că am găsit în podul mamei un sac cu bani?!”

Un bărbat nu a fost acceptat în Olanda din cauză că este român

„Când am întrebat hotelul de ce, mi-au spus că românii sunt implicaţi în activităţi ilegale şi m-au tratat ca pe un infractor doar pentru că am vrut să petrec o noapte în timp ce îmi vizitam prietenii din oraş. Ce va urma? Ştiţi cumva dacă am voie să intru în restaurante sau să merg pe străzi?” a scris românul pe Facebook.

Astfel, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) s-a autosesizat și a transmis un punct de vedere.

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Ambasadei României la Haga, s-a autosesizat prompt, de îndată ce informațiile referitoare la caz au apărut în mass-media, cu privire la situația unui cetățean român a cărui rezervare la o unitate de cazare din localitatea Tilburg, Regatul Țărilor de Jos, ar fi fost anulată pe motiv că unitatea de cazare nu ar mai primi cetățeni români, în baza unei înțelegeri cu municipalitatea din localitatea Tilburg”, se arată într-un comunicat al MAE.

Așadar, ministerul a informat faptul că, Ambasada României a inițiat demersuri urgentate oficiale la Haga, tocmai pentru a obține detalii în ceea ce privește situația românului, dar și lămuriri.

Unui bărbat i-a fost refuzată cazarea
Unui bărbat i-a fost refuzată cazarea

MAE a anunțat în urma informării despre caz din partea purtătorului de cuvânt al Primăriei din Tilburg s-a aflat că, de fapt, discriminarea nu a fost niciodată acceptată de către Tilburg și că bărbatul nu a primit un acord de refuzare a cazării.

„De asemenea, reprezentanții misiunii diplomatice au contactat cetățeanul român în cauză, pentru a îl informa despre demersurile întreprinse în acest caz, pentru clarificarea situației, respectiv pentru asigurarea respectării drepturilor sale. Persoana în cauză a precizat că a identificat alt loc de cazare, și-a încheiat sejurul în Regatul Țărilor de Jos și a depus o sesizare la instituția cu competențe în combaterea discriminării, fără a adresa solicitări de asistență din partea misiunii diplomatice române”, se mai arată în comunicat..

Până la acest moment nu s-a putut lua legătura cu proprietarul cazării, iar MAE este pregătită să-i ofere asistență consulară cetățeanului român.

Alte articole: Afacerea care l-a ajutat pe un român de 19 ani să dea lovitura. Crește păsări exotice, iar un singur ou se vinde și cu 150 de lei