- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii care vor dona sânge la sediul Ministerului Finanțelor, în perioada 18-20 iulie, vor beneficia de o dobândă semnificativă la titlurile de stat Fidelis

17 Jul, 13:11 • Bocioacă Bianca
Ministerul Finanțelor dă startul celei de-a doua ediții a Programului de titluri de stat Fidelis, care le oferă donatorilor de sânge o dobândă atractivă.
Românii care vor dona sânge la sediul Ministerului Finanțelor, în perioada 18-20 iulie, vor beneficia de o dobândă semnificativă la titlurile de stat Fidelis

Ministerul Finanțelor pune la dispoziție un centru mobil în instituție pentru persoanele care vor să doneze sânge. Acesta este organizat în holul central al instituției, la sediul din Bulevardul Libertății, nr. 16, în perioada 18-20 iulie, între orele 08.00 – 13.30. Donatorii de sânge beneficiază de cea mai atractivă dobândă pentru titlurile de stat Fidelis.

„Este o campanie pentru care avem ca motto: Gândiți-vă la faptul că prin simpla acțiune de a dona sânge, putem aduce speranță și zâmbet pe chipurile celor aflați în nevoie, familiilor lor și comunității în ansamblu. Iar pentru a face completă această mișcare de solidaritate, vom avea un centru de donare chiar în Ministerul Finanțelor, în perioada 18-20 iulie, unde puteți veni să faceți un gest de generozitate și la schimb plecați cu cea mai bună dobândă la titlurile de stat Fidelis.

Așadar, vă invit pe fiecare dintre voi să faceți un pas înainte și să vă alăturați acestei campanii.

Fac apel inclusiv la membrii Guvernului, să ni se alăture și să fie o sursă de inspirație și de schimbare”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Citește și: Noi titluri de stat Fidelis în iulie 2023. Dobânzile pe care le pot obține românii și perioada de cumpărare

Ministerul Finanțelor și-a exprimat recunoștința față de persoanele care vor participa la această campanie, care se va desfășura în condiții de siguranță și conform protocoalelor sanitare în vigoare.

Titlurile de stat Fidelis

Titlurile de stat reprezintă o alternativă a depozitelor bancare și se adresează investitorilor care își asumă un risc scăzut. Investitorii care se alătură campaniei vor beneficia de o dobândă de 7,3% pentru achiziția titlurilor de stat emise în lei, cu scadența la un an, față de 6,3%, cât se acordă în mod normal.

Facilități oferite investitorilor:

  • posibilitatea de a vinde titlurile înainte de maturitate, primind dobândă aferentă perioadei de deținere;
  • câștigurile cumulate din dobânzi și profituri sunt neimpozabile;
  • flexibilitate în administrarea și diversificarea portofoliului.

Beneficii pentru donatorii de sânge:

  • imunitatea organismului crește;
  • riscurile de paralizie și de accident vascular se reduc cu 30%.

Ce mai primesc donatorii:

  • un set de analize;
  • adeverință pentru transport, redus cu 50% pe metrou și RATB;
  • o zi liberă, plătită, de la muncă, sau adeverință pentru școală/ facultate;
  • bonuri de masă în valoare de 67 de lei, valabile până la sfârșitul anului.

Citește și: Fidelis înregistrează cel mai mare ordin de subscriere! Un donator de sânge a investit 50 milioane de lei, sumă pe care trebuie să o recupereze de la stat

Românii pot împrumuta, de astăzi, statul prin titlurile de stat Fidelis. Dobânzile subnt de 6,3% și 7,2% pentru titlurile în lei cu scadența la un an, respectiv trei ani. În cazul titlurilor în euro, dobânzile sunt de 3,85% și 5,45%, cu scadența de un an și cinci ani, potrivit rador.ro.