- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii din străinătate s-au întors în țară pentru minivacanţa de Sfânta Maria. Cât au plătit pentru un bilet de avion. „Preţurile la zboruri au fost mai scumpe”

15 Aug, 12:30 • Lupu Alexandra
Românii din diaspora au revenit în țară pentru minivacanța de Sfânta Maria. Iată cât au plătit pentru un bilet de avion.
Românii din străinătate s-au întors în țară pentru minivacanţa de Sfânta Maria. Cât au plătit pentru un bilet de avion. „Preţurile la zboruri au fost mai scumpe”

Românii din diaspora s-au întors acasă pentru minivacanţa de Sfânta Maria. Din acest punct de vedere, agenția de turism online Vola.ro a transmis că românii au făcut rezervări doar pentru perioada 10 – 15 august. Rezervările făcute de românii întorși acasă din străinătate reprezintă 21.25% din zborurile totale oferite de platforma menționată în această lună. Iată cât costă biletele de avion, informează economedia.ro.

Cât costă biletele de avion

Tariful mediu pentru un zbor către România în perioada sărbătorii de Sfânta Maria a crescut cu 23% faţă de perioada similară din 2022. Mai exact, românii întorși acasă au scos din buzunare cel puțin 272 euro.

Citește și despre următorul subiect: Ce salariu are un pilot de avion la Wizz Air, Lufthansa sau Ryanair. Cursurile de pregătire în domeniu pornesc de la suma de 8.300 de euro

„Românii din diaspora s-au întors acasă pentru minivacanţa de Sfânta Maria. Potrivit agenţiei de turism online Vola.ro, românii au rezervat doar între 10-15 august 21,25% din zborurile totale rezervate pe platformă în această lună.

August este în mod tradiţional luna concediilor în Europa, astfel că mulţi români plecaţi la muncă în străinătate se întorc acasă să se relaxeze alături de cei dragi. Aceştia vor petrece, în medie, 5 zile în ţară, o dovadă în plus a faptului că aceştia vor să se bucure de locurile natale şi de vacanţă în compania apropiaţilor.

Aşa cum era de aşteptat, românii au revenit de Sfânta Maria acasă si vor profita alături de cei din ţară de zilele libere ale minivacanţei de 15 august”, conform Vola.ro.

Românii au ales zboruri către marile orașe ale țării. Cele mai aglomerate aeroporturi din această perioadă vor fi Otopeni – București (cu peste 67% dintre zboruri), Iaşi (cu aproximativ 15% dintre zboruri) şi Cluj-Napoca (cu aproximativ 8% dintre zboruri). Restul procentelor au fost distribuite aproape în mod egal între aeroporturile mai mici din țară, în orașe precum Suceava, Bacău, Craiova, Sibiu, Timişoara, Constanţa.

Bilet de avion
Bilet de avion

Acest lucru arată că turiștii caută și zboruri către orașele mai mici, dar care sunt mai aproape de localitățile lor de proveniență. Tariful mediu pentru un zbor către România în perioada sărbătorii de Sfânta Maria a crescut cu 23% faţă de 2022. Românii au plătit 272 de euro pentru un bilet de avion, față de 222 euro în 2022.

„Creşterile tarifare nu mai sunt o noutate pentru nimeni, mai ales că anul acesta preţurile la zboruri au fost mai scumpe, inclusiv la zborurile low-cost, însă, în momentul de faţă, piaţa s-a stabilizat.

Nu în ultimul rând, fiind vorba despre o vacanţă scurtă în ţară, cei mai mulţi români au ales să călătorească lejer, numai cu bagajul de mână”, mai arată compania.

Vezi și: Un pilot a dezvăluit secretul! Locul în care trebuie să te așezi în avion pentru un zbor fără turbulențe