- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii fac din ce în ce mai multe investiții în mașini! APIA publică datele care arată creșterea semnificativă

09 Feb, 23:18 • Stefan Simion
Criza din țară nu pare să se simtă. Românii fac din ce în ce mai multe investiții în mașini, conform datelor publicate de APIA.
Românii fac din ce în ce mai multe investiții în mașini! APIA publică datele care arată creșterea semnificativă

APIA a publicat date de interes despre investițiile pe care românii le-au făcut anul acesta în mașini, citează stiripesurse.ro. Informațiile oferite arată că numărul de autovehicule puse în circulație are o creștere semnificativă.

În ianuarie, 12.266 autoturisme noi au fost puse în circulație și 23.260 folosite. Acest lucru atestă o creștere de 31,37% față de perioada similară a anului trecut. Estimările arată că valorificarea automobilelor electrice se va mări cu aproape 47%, iar în cazul vehiculelor utilitare și microbuze, există o probabilitate de 20%.

Cele mai bune vânzări din 2022

Cele mai bune vânzări de mașini ale anului trecut au fost în lunile noiembrie și decembrie, atunci când s-au înregistrat peste 12.500 unități pe lună. Creșterea din anul menționat este de 7%, față de 2021. Cu toate acestea, piața autoturismelor nu s-a bucurat dintotdeauna de acest succes. Începerea pandemiei COVID-19 a reprezentat una dintre cele mai grele momente pentru vânzarea mașinilor.

Vezi și: Programul Rabla Plus va suferi modificări în 2023. Ajutorul de 10.000 de euro va fi acordat doar pentru anumite modele de mașini

Luna cu cele mai puține vânzări din 2022 este aprilie. Atunci au fost înregistrate 8.469 de unități comercializate. Cu toate acestea, un top ne arată că românii au făcut cele mai mari investiții:

  • Dacia Logan,
  • Dacia Duster,
  • Dacia Sandero,
  • Dacia Spring,
  • Ford Puma,
  • Hyundai Tucson,
  • Toyota Corolla,
  • Skoda Octavia,
  • Dacia Jogger,
  • Toyota C-HR.
mașini
mașini

Mașinile electrice, vânzări record în 2022

Mașinile electrice au devenit favorite, iar perspectivele din segmentul auto pentru acest an sunt unele promițătoare. Cota de piață a autoturismelor care au motoarele pe benzină sau motorină a scăzut cu 51%. Potrivit statisticilor Jato Dynamics, vânzarea mașinilor electrice a crescut cu 15% față de 2021, respectiv, 92% față de 2020. Specialiștii consideră că investițiile majore făcute pentru autovehiculele de acest tip se datorează faptului că s-a propus interzicerea mașinilor cu motoare diesel sau pe benzină începând cu 2035. Un top internațional al celor mai achiziționate autoturisme electrice din 2022 ne arată că oamenii s-au orientat către VW Group, Tesla, Hyundai-Kia, BMW Group, Mercedes, iar în cele din urmă, Dacia Spring.

Citește și: Mașini vechi, kilometri noi. Iată care sunt modalitățile prin care șoferii sunt înșelați când cumpără mașini second-hand

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult