- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii își vor putea face online asigurare pentru cutremur! Când va fi gata proiectul

16 Feb, 08:50 • Stefan Simion
Românii vor putea face asigurare pentru cutremur simplu și rapid, online, în viitorul apropiat! Reprezentanții Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale au dat declarații de interes.
Românii își vor putea face online asigurare pentru cutremur! Când va fi gata proiectul

Vești bune pentru români! Deși evenimentele tragice din țară și din Turcia au adus un motiv de îngrijorare, se pare că, în viitorul apropiat, aceștia își vor putea face asigurări pentru cutremure online, citează economedia.ro.

Ultimele evenimente au dat România peste cap. Oamenii s-au îngrijorat pentru viața și bunurile lor, tocmai de aceea, asigurările pentru cutremure se află în atenția populației. Responsabilii PAID au dat declarații importante despre obiectivele viitoare ale societății, mai exact, despre felul în care proiectul va fi digitalizat. Aceștia au menționat că schimbările care urmează să fie efectuate vor aduce rezultate pozitive și vor facilita întregul proces.

Românii vor face online asigurare pentru cutremur

Reprezentanții PAID au declarat public că au de gând să implementeze un proiect de digitalizare pentru procedurile prin care românii trebuie să treacă pentru a obține asigurare pentru cutremur. În acest fel, procesul va deveni unul cât se poate de simplu, reușind să faciliteze accesul cetățenilor la despăgubiri.

Prin proiectul de digitalizare, demersurile de anunțare, constatare, evaluare și plată a daunelor vor deveni mult mai simple. Fluxul informațional va fi unul rapid, iar astfel, un număr mare de persoane va avea șansa să primească un răspuns în timp util, cu privire la situația nefericită în care se află, în măsura în care au o asigurare pentru cutremur valabilă.

Vezi și: Polițele de asigurare a locuințelor, soluția cea mai bună. În ultimele zile au crescut cu 25%. Românii se tem de dezastrele naturale

asigurare pentru cutremur
asigurare pentru cutremur

„PAID este preocupat în permanență de a facilita accesul cetățenilor la despăgubiri. În prezent derulăm un proiect de optimizare și digitalizare a întregului proces de anunțare, constatare, evaluare și plată a daunelor, pentru a asigura un flux informațional cât mai rapid și eficient. Am semnat și vizăm noi parteneriate cu instituțiile statului, pentru obținerea documentelor necesare, astfel încât asigurații să nu fie nevoiți să facă drumuri după acte care pot fi obținute prin automatizarea unor procese”, declară directorul general al PAID, Nicoleta Radu.

Veștile bune nu se termină aici! PAID este pregătită să ofere protecție financiară tuturor românilor, în fața dezastrelor naturale, a căror asigurare pentru cutremur este validă. Societatea are capacitatea de a gestiona daunele apărute în orice moment, și de altfel, poate despăgubi în timp util proprietarii afectați de evenimente nefericite.

“Reconfirmăm faptul că fondurile proprii ale PAID sunt suficiente pentru a răspunde cererilor existente. Totodată, amintim faptul că, în cazul unui dezastru major, PAID beneficiază de cel mai mare program de reasigurare din Europa Centrală și de Est, în valoare de 1 miliard de euro, pentru reconstrucția locuințelor asigurate în fața celor trei riscuri de calamitate. Din punct de vedere operațional, PAID monitorizează permanent procesul de instrumentare a daunelor astfel încât plata să se facă în cel mai scurt timp”, adaugă reprezentanții societății.

Citește și: Asigurare de sănătate 2023. Cât de ușor poți afla dacă ești asigurat

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult