- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii mai au de așteptat până vor putea circula pe Autostrada București Sud (A0). Inaugurarea lotului dintre Jilava și Popești – Leordeni, amânată

26 Mar, 13:33 • Fundeanu Madalina
Inaugurare amânată pe Autostrada București Sud! Anunțul a fost făcut de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu.
Românii mai au de așteptat până vor putea circula pe Autostrada București Sud (A0). Inaugurarea lotului dintre Jilava și Popești - Leordeni, amânată

Inaugurarea lotului de 13 kilometri dintre Jilava (DN 5) și Popești-Leordeni (DN4) de pe Autostrada București Sud (A0)  se amână pentru „prima parte a lunii aprilie”, a anunțat, marți, 26 martie, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, potrivit Economedia.

Inaugurare amânată pe Autostrada București Sud. Anunțul făcut de Ionel Scrioșteanu

La începutul lunii martie, oficialul din Transporturi dădea asigurări că deschiderea lotului Alsim Alarko între Jilava și Popești – Leordeni de pe Autostrada București Sud va avea loc până la sfârșitul lunii martie:

„A început etapa de prerecepție pentru următorul tronson de autostradă pe care îl vom da în trafic. Sunt pe șantierul Lotului 1 Sud al Autostrăzii Bucureștiului A 0, între DN5 Jilava și DN4 Popești-Leordeni, pentru care a început etapa de prerecepție necesară dării în trafic.

În funcție de finalizarea ultimelor lucrări, a etapelor de prerecepție și de recepție, dar și a ultimelor verificări necesare, vom da în trafic acest tronson de autostradă în această lună, cuprins între DN5 și DN4. Lotul 1 al Autostrăzii Bucureștiului – A0 Sud are o lungime de 16,9 km, cuprinsă între localitățile Cernica și Jilava ”, spunea pe atunci Scrioșteanu.

Citește și: Autostrada București Sud: Grindeanu a anunțat că șefii Aktor și-au asumat un grafic pentru finalizarea lotului 3 până la finalul verii. Vor fi deschiși încă 13 km pe loturile Alsim în februarie

Autostrada București Sud
Autostrada București Sud

Socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg, astfel se pare că mobilizarea constructorului din Turcia nu a fost suficientă, chiar dacă vremea a fost favorabilă lucrărilor.

„Urmează în prima parte a lunii aprilie să dăm în trafic și un lot pe Autostrada A 0 Sud, zona dintre DN 5 (n.r Jilava) și DN 4 (nr. Popești-Leordeni).Acolo, din cauza faptului că mai sunt lucrări de efectuat în proximitatea nodului cu DN 4, trebuie realizată o bretea specială pentru trafic agabaritic. ”, a anunțat astăzi secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu.

Potrivit informațiilor din sursa citată, noul termen de finalizare ar putea fi în jurul datei de 15 aprilie pentru că mai este de lucru la bretelele DN 4-ieșire spre Oltenița, etapa de balast stabilizat după care urmează așternerea asfaltului.

Șapte kilometri au fost deja terminați pe lotul 2 până la Vidra (deschis parțial între Bragadiru și Jilava la sfârșitul anului trecut) și încă 6 kilometri pe Lotul 1 de la Vidra la DN 4 Popești-Leordeni unde se fac ultimele lucrări.

Mobilizarea nu este suficientă nici pe Lotul 1 Vidra-Autostrada Soarelui, lot de 17 km. care trebuia deschis încă de la sfârșitul anului trecut. Noul termen estimat este iulie-august 2024.

Vezi și: Ministerul Transporturilor a aprobat studiul de fezabilitate pentru un drum de legătură din România. Un pasaj va fi demolat