- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii nu mai primesc vouchere pentru alimente! Peste 250.000 au fost tăiați de pe lista beneficiarilor

01 Mar, 10:33 • Lupu Alexandra
Românii se confruntă cu o nouă situație! Peste 250.000 dintre ei au fost tăiați de pe lista beneficiarilor pentru vouchere pentru alimente.
Românii nu mai primesc vouchere pentru alimente! Peste 250.000 au fost tăiați de pe lista beneficiarilor

Veste proastă pentru români! Peste 250.000 de persoane au fost tăiate de pe lista beneficiarilor și nu mai primesc vouchere pentru alimente, susține antena3.ro.

250.000 nu mai primesc vouchere pentru alimente

În luna februarie a acestui an, beneficiarii cardurilor sociale au primit o nouă tranșă de bani. Cu toate acestea, 250.000 dintre români au constatat că nu au primit ajutorul cuvenit. Datele comunicate de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene arată că aceștia și-au pierdut dreptul la aceste vouchere pentru alimente în ultimele 6 luni, astfel, din 2.630.613 persoane care primeau acest sprijin, în februarie au fost înregistrați doar 2.372.974 beneficiari.

Marcel Boloș a confirmat că sprijinul pentru alimente și mese calde va fi acordat în continuare românilor care se confruntă cu situații vulnerabile, odată cu majorarea care a avut loc în acest an, de 12.5%. Ministrul a afirmat că o nouă tranșă de distribuire a pachetelor cu produse va avea loc începând cu luna aprilie.

Vezi și: Bani în plus sub formă de vouchere pentru angajaţi. Cum vor putea folosi tichetele de activităţi casnice

vouchere pentru alimente
vouchere pentru alimente

„Sprijinul pentru alimente și mese calde acordat românilor vulnerabili continuă și în 2023, odată cu majorarea cu 12,5% a pragului de venit până la care se acordă dreptul. Astăzi au fost virate sumele pentru prima tranșă de anul acesta, adică a tranșa a V-a din program, de care vor beneficiază aproape 2,4 milioane de români.

Ne respectăm astfel promisiunea față de oameni, aceea de a avea grijă de nevoile lor imediate. Pe lângă voucherele sociale pentru alimente, vom continua distribuirea pachetelor cu produse alimentare și în acest an, cu o nouă tranșă în luna aprilie. De asemenea, românii din medii vulnerabile primesc 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie.

Adăugând la acestea sprijinul pentru rechizite și îmbrăcăminte acordat elevilor, trusourile pentru mamă și nou-născut, voucherele pe care le pregătim pentru îmbunătățirea condițiilor de locuit și pentru achiziționarea de electrocasnice, putem vorbi în 2023 despre un amplu pachet de măsuri sociale finanțat din fonduri europene – 1,8 miliarde de euro într-un singur an”, declară Boloș.

Capitala a înregistrat cei mai mulți beneficiar pentru aceste vouchere pentru alimente, mai exact, 122.000 persoane. Lista continuă cu Suceava (90.879), Iași (90.196), Dolj (89.801), dar și Bacău (82.410). Pe listele actualizate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, au fost adăugate alte 46.130 persoane, care urmează să primească ajutorul bănesc de la stat pe parcursul lunii viitoare.

Citește și: Noi vouchere de 4.000 de lei. Trei categorii de români vor beneficia de ele. Anunțul făcut de Marcel Boloș