- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii nu se opresc din cumpărat mașini! Dacia raportează creșteri cu 50%

21 Jun, 17:29 • Constantin Cristina
Dacia a înregistrat vânzări cu aproape 50% mai mult în luna mai. Românii nu se satură din a cumpăra mai multe mașini.
Românii nu se opresc din cumpărat mașini! Dacia raportează creșteri cu 50%

Dacia dă lovitura în Europa. Vânzările au crescut cu 45% în luna mai, iar cota de piață a producătorului de automobile a urcat la 4,3%, de la 3,5%, în anul 2022, aceeași perioadă, a informat wall-street.ro.

Vezi și: NOUTATE! Ce trebuie să știe șoferii despre Dacia Sandero electric. Se dă startul la configurarea mașinii viitorului

Românii nu se opresc din cumpărat mașini! Dacia raportează creșteri cu 50%

Potrivit datelor publicate de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), Dacia raportează, în luna mai, un avans semnificativ cu 44,4%, iar cota de piață a urcat la 4,3%.

Datele statistice sunt valabile pentru statele din Uniunea Europeană, Marea Britanie şi țările din Asociația Europeană a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveția.

De asemenea, mașini Daci au fost înmatriculate, tot în luna mai, un număr total de 48.022, în Europa, comparativ cu 33.253, în anul 2022, tot în luna mai.

Dacia
Dacia

Aproape toți marii producători auto au raportat creșteri ale vânzărilor în mai: grupul Volkswagen (20,2%), grupul Renault (35,5%), Mercedes-Benz (1,4%) în timp ce grupul Stellantis şi Ford au raportat scăderi, de 0,5% şi, respectiv, 2,8%.

Mai mult, în primele cinci luni ale anului curent, livrările de autoturisme ale companiei au crescut cu 42,9% în Europa. Înmatriculările de autoturisme Dacia în Europa s-au cifrat la 239.514 unități, în creștere față de perioada ianuarie-mai 2022 (167.647 vehicule). Toţi marii producători auto au raportat creșteri ale vânzărilor în primele cinci luni din acest an grupul Volkswagen (24,9%), grupul Stellantis (7,2%), grupul Renault (30,8%), Mercedes-Benz (7,72%) şi Ford (2,1%).

Dacia dă startul angajărilor

Mihai Bordeanu, country manager la Dacia Romania, a declarat că dă startul la angajări, chiar dacă societatea numără aproape 15.000 de angajați în România. Compania dă o șansă persoanelor care nu au un loc de muncă și pune la bătaie 500 de locuri.

„Avem aproape 15.000 de angajați, iar anul acesta o să mai angajăm 500. (…) Avem o problemă cu forța de muncă? Sigur, e una dintre ele. Numai că trebuie să o știm, o conștientizăm și încercăm să o rezolvăm”, a declarat Mihai Bordeanu, în cadrul unei dezbateri organizată de Impetum Group.

Alte articole: Românii fără un loc de muncă primesc o șansă de la Dacia. Compania aparținătoare Renault anunță câte locuri sunt disponibile în 2023