- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii pot merge pe gratis la dentist! CNAS decontează intervenții stomatologice și pentru cei neasigurați

01 Aug, 12:25 • Constantin Cristina
Tot mai mulți români asigurați sau neasigurați pot beneficia de servicii stomatologice gratuite. Tratamentele vor fi decontate de Casa Națională de Asigurări (CNAS).
Românii pot merge pe gratis la dentist! CNAS decontează intervenții stomatologice și pentru cei neasigurați

De la 1 iulie 2023, cetățenii români pot merge la dentist pe gratis. Mai multe tratamente stomatologice sunt decontate de CNAS, a transmis bizbrasov.ro.

De asemenea, contractul-cadru care a intrat în vigoare prevede o serie de servicii de bază care să fie decontate pentru românii asigurați, precum obturații, anestezii, extracții sau proteze dentare care pot fi puse gratuit o dată la patru ani și reparația și rebazarea acestora (de două ori pe an).

Citește și: Reţeaua Regina Maria a devenit acționar majoritar al Clinicilor Dentare Dr. Leahu. Tranzacția se ridică la aproximativ 16 milioane euro

Românii pot merge pe gratis la dentist! CNAS decontează intervenții stomatologice și pentru cei neasigurați

Mai mult, românii vor beneficia și de detartrajul cu ultrasunete, periajul profesional și a tomografiilor dentare, care vor fi decontate între 60%-100% de către CNAS. De asemenea, persoanele asigurate pot beneficia gratuit de consultațiile medicale o singură dată pe an și includ și controlul oncologic stomatologic și, eventual, planul de tratament.

stomatologie
stomatologie

De gratuitate la consultații efectuate bianual vor beneficia copii cu vârste de până la 18 ani, care au decontare integrală. CNAS a anunțat că aparatele ortodontice vor avea reducere integrală a costurile de realizare și reparare pentru copii, dar și pentru tinerii până la 26 de ani, dacă sunt elevi sau studenți.

Veștile bune vin pentru persoanele neasigurate, care dispun si ele de un pachet minim de servicii gratuite. Acest pachet cuprinde control oncologic, tratamente, redimensionări și reparații proteze.

Plafonul pentru decontările cabinetelor stomatologice va ajunge la 6.000 de lei, în mediul urban, respectiv 9.000 de lei, în mediul rural, pentru un program de lucru de 3 ore/zi.

Românii pot beneficia de gratuitate, doar dacă merg la medicii stomatologi care au contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

@vlad.gheorghe

Cui i-e frică de dentist? Când ai fost ultima oară la o consultație? Prețurile mari sau frica te-a reținut? În ce privește costurile, îți dau o informație care îți poate fi folositoare. De la 1 iulie o serie de tratamente și consultații stomatologice sunt gratis, fiind decontate de Casa Națională de Asigurări (CNAS). #vladvoceata #aflaceconteaza #stomatolog #dentist #consultatii #tratamente #cnas #decontate #gratis #aparatdentar #aparatdentarfix #cabinetstomatologic #invatapetiktok #invataintr1minut #fiiinformat

♬ original sound – Vlad Gheorghe

Alte articole: Mita se practică la rezidențiat. Pentru succesul garantat la stomatologie, se oferă iepuri, fazani, salam uscat și țuică