- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mita se practică la rezidențiat. Pentru succesul garantat la stomatologie, se oferă iepuri, fazani, salam uscat și țuică

28 Mar, 10:42 • Constantin Cristina
Medicii rezidenți continuă să practice mita. Pentru a-și asigura reușita la examenul de specializare, au oferit comisiei de rezidențiat diverse ofrande. Aceștia au fost pedepsiți cu suspendare.
Mita se practică la rezidențiat. Pentru succesul garantat la stomatologie, se oferă iepuri, fazani, salam uscat și țuică

Mita a început să se regăsească în toate domeniile. Tinerii din ziua de azi preferă să dea „recompense” profesorilor, pentru a nu exista șansa să pice examenele. Așadar, un medic rezident la Stomatologie a oferit președintelui comisiei de rezidențiat o recompensă pentru că a fost admis la examen, a anunțat antena 3 CNN.

Citește și: Mita, practicată și în spitale! O șefă de spital din Ploiești lua șpagă pe angajări. Unde ținea femeia ascunși banii?

Procurorii anticorupție au sesizat „recompensele” oferite de doi medici și doi rezidenți și i-au pedepsit cu suspendare pentru luare de mită, dare de mită și trafic de influență,  a relatat adevărul.ro.

În acţiunile sale de pretindere, primire şi oferire de informaţii nedestinate publicităţii, Dorina Cerasella Şincar, președintele comisiei de rezidențiat, ar fi fost susținută de Gina Păuniţa Grecu, în calitate de secretar al comisiei de examen.

„În acelaşi context, în perioada 2-4 decembrie 2021, inculpata Dorina Cerasella Şincar ar fi acceptat promisiunea şi ulterior ar fi primit, prin intermediar, produse alimentare drept recompensă de la inculpatul Caius Călin Miuţă, care promovase examenul respectiv”, au stabilit procurorii anticorupţie.

mita la rezidențiat
mita la rezidențiat

Mită la rezidențiat cu ofrande

Procurorii anticorupție au dezvăluit ce ofereau, mai exact, medicii rezidenți pentru comisia de rezidențiat, sa se asigure că totul iese așa cum vor ei – iepuri, fazani, salam uscat și țuică.

„În considerarea aceluiaşi examen între timp finalizat, la data de 04.12.2021, inculpata Dorina Cerasella Şincar a primit de la inculpatul Caius Călin Miuţă un pachet conţinând produse alimentare: trei iepuri de câmp, şase fazani, trei bucăţi de salam uscat şi patru litri de ţuică în valoare totală de 652,50 lei, trimise de către inculpatul Caius Călin Miuţă pentru finalizarea în bune condiţii a examenului şi rezidenţiatului, şi urmare a discuţiei purtate cu inculpata … la cabinetul medical al acesteia, la data de 17.11.2021, în cadrul căreia inculpata şi-a exprimat dezamăgirea de a nu fi fost în măsură, din cauza pasivităţii candidaţilor ne-cotizanţi, de a fi îndestulat în mod corespunzător pe membrii comisiei”, se menționează în rechizitoriul întocmit de reprezentanții DNA Galați.

Alte articole: Șpagă cerută de un polițist pentru a „livra” două permise auto. Ce sumă a cerut agentul de poliție