- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii pot sta acasă doi ani pe banii statului. Ce este concediul de acomodare, adoptat marți de Parlament

28 Feb, 17:08 • Bumbeneci Diana
Deputații au adoptat un proiect care modifică legea privind procedura adopției sau a concediului de acomodare, prelungit de la un an la doi ani. Se confirmă oficial că legea merge la promulgare.
Românii pot sta acasă doi ani pe banii statului. Ce este concediul de acomodare, adoptat marți de Parlament

Vești noi pentru români! Camera Deputaţilor a adoptat decizional un proiect de lege care aduce modificări unui articol din legea 273 /2004 privind procedura adopţiei.

Românii pot sta acasă pe banii statului

Prin noile modificări este prelungită durata concediului de acomodare, de la maximum un an la maximum doi ani. Este inclusă și perioada încredinţării copilului în vederea adopţiei, precum şi de o indemnizaţie lunară. Actul normativ merge la promulgare, conform News.

Astfel, propunerea legislativă modifică art. 50 alin. (1) din Legea 273/2004 privind procedura adopţiei.

Ai mai putea citi: Ce conține, de fapt, pâinea din Lidl, Auchan, Kaufland, Carrefour sau alte supermarketuri. Avertisment pentru populație

Bani de la stat pentru concediul de acomodare
Bani de la stat pentru concediul de acomodare

Adoptatorul sau, opţional, oricare dintre soţii familiei adoptatoare, care realizează venituri supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, din activităţi salariale şi asimilate acestora sau, după caz, din activităţi independente, drepturi de autor ori activităţi agricole, denumit în continuare persoana îndreptăţită, poate beneficia de cocediu de acomodare cu durata de maximum doi ani, care include şi perioada încredinţării copilului în vederea adopţiei, precum şi de o indemnizaţie lunară”, conform proiectul de lege adoptat, marţi, de către deputaţi.

În forma actuală, legea 273/2004 face referire la: „Adoptatorul sau, opţional, oricare dintre soţii familiei adoptatoare, care realizează venituri supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, din activităţi salariale şi asimilate acestora sau, după caz, din activităţi independente, drepturi de autor ori activităţi agricole, denumit în continuare persoană îndreptăţită, poate beneficia de un concediu de acomodare cu durata de maximum un an, care include şi perioada încredinţării copilului în vederea adopţiei, precum şi de o indemnizaţie lunară”.

Camera Deputaţilor este for decizional pe proiect şi astfel legea merge la promulgare.

Vezi și: Ora de vară 2023. Când se schimbă ora și ce efecte adverse are schimbarea în ritmul biologic

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult