- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii preferă joburile remote, în locul muncii de la birou. „Bătălia” pe posturile remote scoase pe piață de companii

12 May, 18:03 • Fundeanu Madalina
Joburile remote sunt la mare căutare. Românii nu mai vor să lucreze de la birou.
Românii preferă joburile remote, în locul muncii de la birou. „Bătălia” pe posturile remote scoase pe piață de companii

Românii sunt tot mai interesați de locurile de muncă de acasă puse la bătaie de companiile din România, un job care include componente „remote” fiind de patru ori mai atractiv decât cele care solicită prezența la birou, se arată într-un studiu realizat de Hipo.ro.

Joburile remote sunt la mare căutare. Românii nu mai vor să lucreze de la birou

„Acest tip de joburi sunt din ce în ce mai populare în contextul actual. În 2024, 49,7% dintre oportunitățile de carieră deschise de angajatori vor fi în sistem hibrid sau remote, 33,5% un mix între cele 3 variante, iar 16,8% vor fi joburi care implică prezența la birou”, se arată într-un comunicat al platformei de resurse umane, remis redacției.

Cât despre nivelul de experiență, conform datelor Hipo.ro, din totalul unor astfel de locuri de muncă, 45% sunt pentru candidați entry-level, 30% pentru studenți și proaspăt absolvenți, iar 25% sunt pentru profesioniști. În ceea ce privește distribuția oportunităților de carieră raportat la domeniile de activitate, cele mai multe joburi sunt în IT Software, Contabilitate – Finanțe, Customer support, Inginerie, Achiziție-Logistică, Vânzări și Marketing.

Ai mai putea fi interesat și de: Transelectrica, obligată în instanță să plătească peste 30 de milioane de lei către foștii șefi. Alte 35 de milioane, doar pentru pentru prime și bonusuri ilegale

Joburi remote
Joburi remote

„Oportunitățile de carieră în sistem hibrid sau remote reprezintă o componentă esențială a companiilor competitive care vor să atragă cei mai buni angajați. Este, în primul rând, o dovadă de flexibilitate și apreciere față de nevoile candidaților.

Un exemplu foarte bun sunt anunțurile pentru locurile de muncă în sistem remote&hibrid care se află, în acest moment, la cel mai ridicat nivel.

Din analizele noastre, joburile publicate cu mențiunea că sunt în sistem remote atrag de 4 ori mai mulți aplicanți decât cele care presupun prezența la birou”, a declarat Constantin Hodorogea, Project Manager al evenimentului Remote & Hybrid World.

Până pe data de 21 aprilie, pe Hipo.ro, portalul de joburi numărul 1 în România pentru candidați cu studii superioare, se desfășoară în premieră Remote & Hybrid World. Primul eveniment de carieră din țară cu focus doar pe locurile de muncă de acasă și hibrid reunește peste 200 de joburi din București, Timișoara, Iași, Brașov, Oradea și Constanța.

Citește mai multe știri: Locuri de muncă pentru vara lui 2024. Se caută barmani, ospătari și bucătari. Ce salarii se oferă