- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Locuri de muncă pentru vara lui 2024. Se caută barmani, ospătari și bucătari. Ce salarii se oferă

10 Apr, 12:52 • Andrei Alina
Angajatorii au început să se pregătească pentru sezonul estival. Deja pe site-urile de anunțuri au apărut oferte de locuri de muncă pentru sezonieri, pe litoral. Se caută barmani, ospătari și bucătari. Iată ce salarii oferă angajatorii.
Locuri de muncă pentru vara lui 2024. Se caută barmani, ospătari și bucătari. Ce salarii se oferă

Locuri de muncă pentru vara lui 2024. Salariile variază în funcție de post și de zona unde operează compania. Conform datelor Salario, comparatorul de salarii dezvoltat de eJobs, salariile medii sunt:

Ospătar – 2.900 de lei net

Barman – 2.800 de lei net

Cameristă – 2.600 de lei net

Bucătar – 4.000 de lei net

Barista – 2.800 de lei net

Citește și: Se recalculează salariile românilor. Ministerul Finanțelor: „Noi am avut un început de reformă”

„HoReCa este un sector afectat de un nivel ridicat de fluctuație a personalului. În acest context, companiile din domeniu au fost printre primele care au apelat la soluția importului de candidați, în special din țările asiatice. În acest moment sunt deschise peste 2.500 de joburi în sector pe platforma eJobs”, explică Roxana Drăghici, șefa de vânzări la eJobs.

Citește și: Val de concedieri la combinatul de alumină din Tulcea. Zeci de oameni vor rămâne fără loc de muncă

În prezent, pe eJobs.ro sunt disponibile peste 23.000 de locuri de muncă în România.

 

Salarii de mizerie în HoReCa și turism. Un nou studiu scoate la iveală ce bani câștigă 70% dintre acești angajați

Turismul și industria hotelieră (HoReCa) sunt printre sectoarele care au înregistrat cel mai mare număr de noi locuri de muncă pe piață în această perioadă, deoarece angajatorii, atât din România, cât și din străinătate, se pregătesc pentru sezonul de vârf din perioada caldă a anului. În ultima lună, au fost postate aproximativ 4.000 de poziții vacante în aceste domenii.

Horeca
Horeca

Cu toate acestea, interesul candidaților rămâne moderat, contribuind la acest aspect și nivelurile reduse ale salariilor oferite în aceste domenii. Potrivit datelor furnizate de Salario, platforma de comparare a salariilor dezvoltată de eJobs, 70% dintre angajații din aceste domenii câștigă sub salariul mediu net pe economie, care a fost de 4.859 de lei în luna ianuarie. Turismul ocupă locul al șaptelea în topul domeniilor cele mai atrăgătoare pentru candidați, cu peste 80.000 de aplicări în ultima lună.

Conform datelor Salario, cea mai mare parte a angajaților din turism și HoReCa (36,9%) câștigă între 1.900 și 3.000 de lei, iar 33,3% câștigă între 3.000 și 4.500 de lei. În același timp, 22,1% au venituri cuprinse între 4.500 și 7.000 de lei, 5,6% câștigă între 7.000 și 10.000 de lei lunar, iar doar 2% depășesc suma de 10.000 de lei lunar.