- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii primesc facturi la căldură de 4 ori mai mari decât anul trecut: „Păi sunt nebuni, cine plătește?”

20 Dec, 14:27 • Bocioacă Bianca
Șoc pentru românii din București cu apartamente branșate la rețeaua de termoficare. Facturile pentru apă caldă și căldură din noiembrie sunt și de patru ori mai mari decât anul trecut, în aceeași lună.
Românii primesc facturi la căldură de 4 ori mai mari decât anul trecut: „Păi sunt nebuni, cine plătește?”

Bucureștenii cu apartamente branșate la rețeaua de termoficare au primit facturi la apa caldă și căldură, în luna noiembrie, de trei sau chiar patru ori mai mari decât anul trecut, în aceeași lună. După mai multe sesizări la compania de termoficare, funcționarii le-au trasnmis că nu este o greșeală. Au mai mult de plată pentru că a fost mai frig decât în noiembrie 2022.

Citește și: Facturile românilor, în mâinile Guvernului. Marcel Ciolacu: „Vom prelungi cele două măsuri fundamentale care au dus la scăderea inflației”

Administratorii blocurilor din Capitală compară acum facturile. Diferențele sunt uriașe în unele cazuri, în condițiile în care tariful este același.

De 4 ori mai mult. În luna noiembrie 2023 factura a venit în valoare de 138 de milioane, aproape 140 de milioane în comparatie cu luna noiembrie anul trecut, când a fost în jur de 4.570 de lei”, spune un locatar, potrivit Observator News.

Facturi mai mari la căldură pentru bucureșteni

Într-un bloc din Sectorul 2, locatarii nu au mai primit niciodată o factură atât de mare la căldură. Fiecare familie a plătit cel puțin 300 de lei în plus. Oamenii nu vor să plătească, motivul fiind că nici nu au avut căldură mereu.

A venit enorm de mare în condiţiile în care nu am avut toată luna, am dat drumul la căldură noi de la aparatele noastre. Caloriferele, când puneai mâna pe ele, sesizabil erau puţin călduţe”, spune Ion Ionești, președinte de bloc.

E scump, e mult! N-am avut nici apă caldă, n-am avut, s-a lucrat la termoficare pe stradă”, a declarat un locatar.

Într-un bloc din Sectorul 3, căldura îi costă pe locatari 9.000 de lei.

La un apartament de 3 camere a avut luna trecută 329 de lei, acum are 587 de lei. Diferenţă mare, foarte mare”, a dezvăluit un locatar, potrivit sursei citate.

Citește și: Notificare de ultim moment primită de clienții ENEL. Ce trebuie să știe toți cei care plătesc facturi la PPC Energie

E record în bloc la noi. Până acum nu a fost aşa ceva. În noiembrie noi nu am avut căldură şi am avut si zile oprite. Au fost zile întregi în care nu a fost deloc căldură şi totuşi noi avem 9.000 de lei”, spune președintele blocului.

În condițiile în care, în luna noiembrie, avariile la conductele magistrale ale Capitalei au lăsat zeci de mii de bucureștenii fără apă caldă și căldură, un bloc din Sectorul 1 a primit o factură cu 4.000 de lei mai mare decât în luna noiembrie 2022. Locatarii trebuie să plătească 13.500 de lei, față de 9.500 de lei, în aceeași lună de anul trecut.

Exagerat! Păi sunt nebuni, cine plăteşte? Extraordinar de scump, de mult. Exagerat de mult”, spune un locatar.

Reprezentanţii Termoenergetica spun, însă, că facturile sunt corecte. Sunt mai mari pentru că luna trecută a fost mai frig cu două grade Celsius decât în noiembrie 2022.