- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii primesc noi vouchere în valoare de 1.500 de lei. Lista beneficiarilor

13 Apr, 15:34 • Bumbeneci Diana
Noi vouchere de 1500 de lei și ajutoare pentru români! Iată cine va primi banii.
Românii primesc noi vouchere în valoare de 1.500 de lei. Lista beneficiarilor

Sunt vești bune pentru românii care mai au nevoie de un sprijin financiar în această perioadă de grea încercare. Parlamentarii anunță noi vouchere și ajutoare pentru familiile din România cu copii.

Vouchere de 1.500 de lei pentru o categorie de români

Se pare că la Senat a fost depus deja un nou proiect de lege care să sprijine familiile care au copii. Proiectul prevede, de asemenea, ca părinții ce au copii cu vârsta de până în opt ani să poată munci de acasă patru zile pe lună.

Mai mulți parlamentari liberali propun ca părinții care au copii cu vârste sub opt ani să aibă posibilitatea să lucreze patru zile pe lună de acasă, desigur, dacă locul de muncă permite acest lucru. Cele patru zile ar urma să fie alese fie consecutiv, fie câte o zi pe săptămână.

Tot în acest context, parlamentarii mai propun reducerea taxei pe valoare adăugată, până la 5%, pentru produsele destinate bebelușilor. Vorbim aici de scutece, lapte praf dar și șervețele umede.

O propunere destul de asemănătoare are și ministrul Familiei, Gabriela Firea, cerând reducerea TVA-ului până la 5 procente și totodată mai propune și acordarea de vouchere de 1500 de lei din care ar urma să fie plătită creșa, grădinița, fie ea și particulară, sau after school-ul copiilor.

Te mai poate interesa: Cât mai câștigă un consultant în turism în 2023. Salariul său poate trece de 1200 de euro

Firea, despre voucherele pentru români
Firea, despre voucherele pentru români

„Familiile numeroase din România trebuie să simtă sprijinul Guvernului și al Parlamentului. De aceea, proiectele pe care le lucrez de un an de zile la Ministerul Familie se referă la mai multe avantaje pentru familiile numeroase. Vom lansa în curând cardul familiilor numeroase, care va presupune reduceri la diferite servicii și pentru anumite produse.

De asemenea, vom lansa un card pentru tineri, pornind de la cardul de mobilitate european al tinerilor care este deja distribuit pentru șase milioane de tineri europeni, care va exista, în sfârșit, și în România.

Mai mult decât atât, prin acest pachet de legi pentru stimularea natalității, dorim să ajutăm familiile să poată să achite mai ușor creșa, grădinița și serviciile after-school printr-un voucher de 1.500 de lei, fie la stat, fie la privat, care va fi un proiect apreciat de întreaga țară.

Totodată, va exista și un voucher de 2.500 de lei pentru toate doamnele care urmează să devină mame, adică femeile care sunt deja însărcinate, și pot să deconteze anumite servicii medicale care nu sunt acum garantate și pe lista asigurărilor.

În plus, ne dorim să venim în sprijinul familiilor numeroase și, inclusiv, a celor care își formează acum o familie, iar într-o colaborare strânsă cu Ministerul de Finanțe, am obținut acordul domnului ministrul, Adrian Câciu, pentru a propune reducerea la 5% a TV-ului la produsele dedicate bebelușilor, și aici mă refer la scutece, lapte praf, mâncare pentru bebeluși.

Sunt și alte proiecte pe care le-am inclus în aceste pachete pentru stimularea natalității, inclusiv acela de a proteja femeile atunci când se întorc la serviciu din post-natal,să nu poată să fie concediate o perioadă de timp, pentru că au fost cazuri în România. De asemenea, vom implementa Directiva Uniunii Europene, care a fost lansată în august anul trecut pentru un program flexibil dedicat familiilor cu copii”, anunță Gabriela Firea.

Cât despre propunerea parlamentarilor liberali, politicienii mai solicită și reducerea taxei pe valoare adăugată și pentru scaunele auto destinate copiilor. Este vorba despre un proiect de lege care va fi depus în Parlament și care trebuie să treacă de cele două camere pentru a intra în vigoare.

Te mai poate interesa și: Ministrul Budăi a făcut noi declarații despre pensiile speciale. „Aşteptăm o nouă analiză de impact de la Banca Mondială”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult