- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii se bat pe consumul de chipsuri. În doar un an, vânzările au fost de aproape 2 miliarde de lei

22 May, 14:15 • Bumbeneci Diana
Producătorii de cartofi o duc din ce în ce mai bine. Vânzările de chipsuri depăşesc 1,9 miliarde de lei.
Românii se bat pe consumul de chipsuri. În doar un an, vânzările au fost de aproape 2 miliarde de lei

Crește consumul de chipsuri în România. Românii au lăsat în magazine peste 1,9 miliarde de lei anul trecut pe chipsuri, o piaţă care în ultimii ani a fost în continuă dezvoltare, arată datele companiei de cercetare Euromonitor International, conform ZF.

Crește consumul de chipsuri în România

Anual, românii consumă aproximativ 21.000 de tone de chipsuri din cartofi, consumul crescând an de an începând cu 2018, conform companiei de cercetare.

chipsuri
chipsuri

Cei mai mari doi jucători pe piaţa de chipsuri sunt Star Foods EM, deţinut de gigantul PepsiCo, şi Intersnack România, subsidiara locală a grupului german cu acelaşi nume. Aceştia folosesc cartofi din producţia internă.

„Când spun PepsiCo, oamenii se gândesc în principal la băuturi răcoritoare, dar PepsiCo este mai mult de atât, avem în portofoliu şi produse alimentare şi folosim foarte multe produse agri­cole. În România, PepsiCo lucrează cu 25 de fermieri care cultivă cartofi pe mai mult de 1.000 de hectare în şase judeţe (…)“, spunea Silviu Popovici, românul care conduce operaţiunile PepsiCo în Europa.

Vezi și: Sindicatele din învățământ anunță cât va ține greva. Ce se va întâmpla cu elevii

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult