- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii vor putea circula în curând pe primul lot de pe Autostrada Bucureștiului (A0). Este cel mai lung traseu de autostradă din România

13 May, 17:11 • Fundeanu Madalina
Cel mai lung traseu de autostradă din România. Lucrările la primul lot de pe Autostrada Bucureștiului vor fi finalizate în curând.
Românii vor putea circula în curând pe primul lot de pe Autostrada Bucureștiului (A0). Este cel mai lung traseu de autostradă din România

Odată cu inaugurarea primului lot de pe Autostrada Bucureștiului (A0), românii vor putea la vară să circule pe autostradă fără întrerupere de la Bragadiru/Cornetu DN 6 până la Ovidiu în zona de Nord a municipiului Constanța, pe un traseu A 0-A2 -A4 cu o lungime de aproape 250 de kilometri (248 km.), conform informațiilor transmise de Economedia.

Cel mai lung traseu de autostradă din România. Lucrările la primul lot de pe Autostrada Bucureștiului vor fi finalizate în curând

Acesta va deveni cel mai lung traseu de autostradă din România, iar termenul pentru finalizarea lucrărilor este estimat în iulie-august. În momentul de față, „recordul” este traseul Holdea-Târgu Mureș, având aproape 240 de kilometri de autostradă cu traseu A 1-A10 și A 3.

Prima secțiune a Autostrăzii Bucureștiului, însemnând restul de 10 km. încă în lucru de la nodul rutier Popești-Leordeni DN 4 până la A2/Glina este la 95 % execuție și ar fi trebuit deschis încă din luna noiembrie a anului 2023, acesta fiind termenul contractual.

Ai mai putea fi interesat și de: Transformarea business-ului în era NextGeneration. Liderii de business din Romania susțin că PNRR va contribui la competitivitatea economiei locale in următorii cinci ani

Autostrada Bucureștiului A0
Autostrada Bucureștiului A0

Prin urmare, la cei 215 kilometri de pe A 2 și A4 (București-Ovidiu) se adaugă și totalul de 33 kilometri care vor fi în trafic în iulie-august pe A 0 Sud, acum fiind doar 23 (DN 6-DN 4/Bragadiru-Popești Leordeni).

„Stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la 96,5%…/Acest tronson de autostradă este următorul pe care îl vom da în trafic pe zona de Sud a Capitalei, pentru care presăm și sprijinul antreprenorul să finalizeze lucrările cât mai repede posibil.”, a transmis Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

În situația în care grecii de la Aktor vor reuși să termine lotul 3 al Autostrăzii A0 până la finalul anului (tehnic încă se poate, deși mobilizarea nu e suficientă), atunci s-ar putea circula de la Pitești la Constanța pe A 1, A0 și A 2-A4, adică pe traseu complet de 375 km. (n.r. fără nodul rutier de la Oarja, DEx12-A1, de-abia în lucru nu se va putea asigura legătura completă pe Drum Expres și Autostradă Craiova-Constanța).

Cele mai recente imagini cu restul celor 10 km. ai lotului 1 A0 Sud au fost publicate pe Canalul YouTube ADonde Next:

Vezi și: Vacanțe GRATUITE în Grecia pentru o categorie de români. Cine beneficiază în 2024