- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii vor putea să își plătească asigurarea obligatorie împotriva dezastrelor naturale pe Ghișeul.ro

30 Mar, 20:12 • Cornel Ghimeșan
Vești bune pentru români! Zilele în care aceștia își pierdeau timpul pe drumuri și la cozi interminabile pentru a-și plăti asigurarea obligatorie împotriva dezastrelor naturale au apus.
Românii vor putea să își plătească asigurarea obligatorie împotriva dezastrelor naturale pe Ghișeul.ro

Românii vor putea să își plătească asigurarea obligatorie împotriva dezastrelor naturale pe Ghișeul.ro. Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării a anunțat că miercuri a fost semnat protocolul care permite integrarea asigurării obligatorii împotriva dezastrelor naturale (PAD) pe portalul Ghişeul.ro.

Citește și Fără polița obligatorie a locuinței PAD, românii nu pot obține despăgubiri în caz de cutremur. Cât costă asigurarea

Asigurarea obligatorie împotriva dezastrelor naturale, plătită pe Ghișeul.ro

Potrivit reprezentanților ministerului, acest protocol are ca obiectiv creşterea rezilienţei României în faţa cutremurelor, alunecărilor de teren şi a inundaţiilor, anunţă instituţia.

”Ne dorim ca Ghişeul.ro să devină cel mai folosit instrument în relaţia cetăţeanului cu administraţia publică. Obiectivul este de a adăuga cât mai multe servicii utile pentru cetăţeni pentru a creşte în ritm accelerat numărul de utilizatori ai acestei platforme, lucru esenţial pentru transformarea digitală a României.

Digitalizarea generează mai mult decât progres tehnologic, ea ne aduce conectarea facilă, în timp real, la serviciile relevante. Dincolo de accesul instantaneu la date despre taxe, impozite şi servicii publice digitale, prin acest pas, îi vom ajuta pe români să-şi pună locuinţele la adăpost financiar în faţa catastrofelor naturale. Alături de PAID, construim România Viitorului”, a declarat Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, potrivit ziare.com

”Transformarea digitală facilitează avansul României într-o nouă paradigmă tehnologică, informaţională şi socială. Ca autoritate de stat, ne bucurăm să colaborăm cu mediul privat, mediul asociativ şi comunităţile locale pentru a eficientiza acest proces. Parteneriatul cu PAID va face mai accesibilă poliţa care asigură protecţie financiară a locuinţelor în faţa dezastrelor naturale. Demersul nostru de a face din Ghişeul.ro marketplace-ul serviciilor de interes public merge mai departe, cu încredere şi rezultate”, a declarat Dragoş-Cristian Vlad, preşedintele ADR.

Nicoleta Radu, director general al PAID, susține că țara noastră este expusă dezastrelor naturale, iar protejarea financiară a locuinţelor private, prin poliţa PAD, este esenţială pentru o reconstrucţie mai uşoară după un dezastru.

”România este o ţară expusă dezastrelor naturale, iar protejarea financiară a locuinţelor private, prin poliţa PAD, este esenţială pentru o reconstrucţie mai uşoară după un dezastru. Integrarea acestui produs social pe platforma Ghişeul.ro este un pas important în accesibilizarea asigurării. Ne bucurăm şi mulţumim ministerului de resort şi ADR pentru deschidere şi operativitate. Avem toată încrederea că acest demers este în beneficiul utilizatorilor platformei Ghişeul.ro”, a spus Nicoleta Radu.

Citește și Fără asigurare, românii riscă amenzi uriașe! Pe cine are în vedere noul proiect de lege

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult