- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii vor rămâne fără locurile de muncă! Mai multe companii din țară se pregătesc să facă disponibilizări. „Vin vremuri grele”

13 May, 11:15 • Lupu Alexandra
Românii riscă să-și piardă locurile de muncă. Se anunță un val de concedieri la nivelul mai multor companii IT din Cluj.
Românii vor rămâne fără locurile de muncă! Mai multe companii din țară se pregătesc să facă disponibilizări. „Vin vremuri grele”

Mai multe companii IT din Cluj au anunțat că se pregătesc să facă disponibilizări masive în următoarea perioadă. Una dintre cele mai mari societăți din domeniu a anunțat deja că renunță la 170 de angajați, spune ziare.com. Se anunță vremuri grele pentru români! Mulți dintre ei vor rămâne fără locul de muncă.

Românii riscă să-și piardă locul de muncă din companii

Companiile IT din Cluj au anunțat că se pregătesc să facă disponibilizări masive în perioada următoare. Una dintre cele mai mari societăți a informat deja că va renunța la 170 de angajați. Totodată, alte două companii cu vechime se pregătesc să ia măsuri identice. Doru Șupeală, consultant de marketing, management și business, a explicat situația pe pagina personală de Facebook.

Consultantul spune că a fost confirmată știrea despre biroul Telenav de la Cluj, acolo unde 170 angajați vor fi dați afară, de la finalul lui iunie. Șupeală spune că o altă multinațională IT de mari dimensiuni a trecut deja la concedieri în masă, iar alte două companii se pregătesc să anunțe decizii similare. Consultantul precizează că este pentru prima oară când industria software este afectată de recensiune, înaintea tuturor celorlalte. Șupeală spune că se vor auzi multe vești grele în următoarea perioadă, și la fel de bine, îi încurajează pe oameni să aibă o minte pozitivă.

Citește și despre următorul subiect: Record! 9.018 persoane au fost selectate pentru angajare prin Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Meseriile în care angajarea s-a făcut pe loc

„Știrea despre închiderea biroului Telenav de la Cluj a fost confirmată, peste 170 de angajați sunt disponibilizați de la final de iunie, primind câteva compensații.

Vestea proastă este că nu va fi singura știre de acest fel pe care o vom auzi în această perioadă.Încă două companii IT cu vechime pe piața din Cluj (multinaționale din outsourcing, una are sediul în The Office) se pregătesc să anunțe decizii identice.

Companii IT
Companii IT

Iar o altă multinațională IT de dimensiuni mari (sediul din Cluj e lângă Iulius Mall) a trecut deja la concedieri în masă, disponibilizările afectând deja zeci de angajați care erau de câteva luni pe bench (nu aveau proiecte plătite de clienți la care să lucreze).

Vin vremuri grele pentru multă lume. Dar e prima dată când industria software este prima afectată de așteptata recesiune. Vom auzi multe vești (g) rele în perioada următoare. Capul sus, minte pozitivă și curaj tuturor”, a transmis Doru Șupeală, consultant de marketing, management și business, pe pagina sa de Facebook.

În paralel, Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Cluj spune cu totul și cu totul altceva. Concret, agenția transmite că informaticienii sunt absorbiți de piață, astfel, ei nu vor ajunge pe lista șomerilor.

Vezi și: O mare companie de software din Marea Britanie se stabilește în România în acest an. 400 locuri de muncă ar putea fi disponibile pentru specialiștii IT