- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Rompetrol bate palma cu CFR Călători: va livra 9.000 de tone de carburant pentru locomotive. Valoarea contractului ajunge la 49.5 milioane de lei

06 Jul, 18:17 • Lupu Alexandra
Rompetrol a câștigat contractul de 49.5 milioane de lei de livrare de motorină pentru locomotivele CFR Călători. Contractul are o durată de 3 luni.
Rompetrol bate palma cu CFR Călători: va livra 9.000 de tone de carburant pentru locomotive. Valoarea contractului ajunge la 49.5 milioane de lei

Rompetrol bate palma cu CFR Călători. Compania va livra 9.000 de tone de carburant pentru locomotivele operatorului feroviar de stat. Valoarea totală a contractului este de 49.5 milioane de lei, informează economica.net.

Rompetrol bate palma cu CFR Călători

Rompetrol Downstream va livra 9.000 de tone de carburant pentru operatorul feroviar de stat. Valoarea totală a contractului este de 49,5 milioane de lei, însă este cu mult sub suma estimată inițial de CFR Călători, atunci când a publicat anunțul de licitație, mai exact, de 62.5 milioane de lei.

Citește și despre: CFR Călători pune în funcțiune mai multe trenuri pe ruta București – Istanbul, Sofia și Varna. Tarife și program de circulație

Compania a câștigat contractul în urma unei licitații în sistem electronic de achiziții publice, în care tariful ofertei a avut un punctaj de 95%, iar termenul de livrare de 5%. Rompetrol Downstream este divizia de retail a Grupului KMG International în România.

Compania opera o rețea de 1.284 de puncte de comercializare carburanți, la finele primului trimestru din 2023. Rețeaua era formată din stațiile proprii Rompetrol, Partener Rompetrol, dar și stații mobile. Mai mult decât atât, compania operează la nivel național 6 depozite de carburanți și aproximativ 280 de stații de încărcare auto cu gaz petrolier lichefiat, precum și peste 7.000 de puncte de distribuții butelii GPL / Rompetrol casnic.

Rompetrol
Rompetrol

Compania a câștigat și o licitație pentru furnizarea de carburanți Poștei Române, la sfârșitul lunii iunie. La licitația respectivă s-au înscris două firme, iar criteriul de atribuire a fost cel mai bun raport calitate-preț, informează economica.net. Componenta de preț a avut un punctaj de 90% din evaluarea ofertelor.

Contractul semnat are o valoare de 29.3 milioane de lei. Alimentarea cu carburant se va face prin intermediul unor carduri emise de furnizor, la nivel național. Rompetrol Downstream, divizia de retail a Grupului KMG International din România a înregistrat în 2022 afaceri nete de 16 miliarde de lei, precum și un profit net de 190 milioane de lei. Față de 2021, afacerile companiei au crescut cu 31%, iar profitul net s-a dublat.

Te-ar putea interesa și: Românii vor ajunge mai ușor pe litoral. CFR Călători începe programul de transport estival „Trenurile Soarelui”