- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii vor ajunge mai ușor pe litoral. CFR Călători începe programul de transport estival „Trenurile Soarelui”

08 Jun, 22:06 • Lupu Alexandra
Vești bune pentru români! CFR Călători dă startul programului de transport estival „Trenurile Soarelui”.
Românii vor ajunge mai ușor pe litoral. CFR Călători începe programul de transport estival „Trenurile Soarelui”

Anunțul așteptat de milioane de români și-a făcut apariția! Persoanele interesate vor ajunge mult mai ușor pe litoral începând cu această lună. CFR Călători a anunțat că începe programul de transport estival „Trenurile Soarelui”, care va asigura legături directe din toată țara cu stațiunile de pe litoral, spune ziare.com.

Vești bune de la CFR Călători

Începând cu data de 16 iunie, românii vor avea la dispoziție 32 de trenuri care vor asigura legături directe din toată țara cu stațiunile de pe litoralul Mării Negre și cu Delta Dunării. Programul de transport estival „Trenurile Soarelui” va dura până la data de 10 – 11 septembrie 2023, așa cum informează CFR Călători.

„Din 16/17 iunie 2023, toate trenurile duc la Marea Neagră.

CFR Călători dă startul programului de transport estival ‘Trenurile Soarelui’.

Turiştii vor avea la dispoziţie 32 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată ţara cu staţiunile de pe litoralul Mării Negre şi cu Delta Dunării până la data de 10/11 septembrie 2023”, se arată într-un comunicat al companiei, postat pe pagina sa de Facebook în cursul zilei de astăzi, 8 iunie.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Patronii de pe litoral sunt disperați: 20.000 de locuri de muncă rămase neocupate la mare. Ce salariu i se promite unui ospătar

Regiunile țării vor fi conectate pe toată durata verii cu destinațiile de vacanță care sunt cele mai căutate de pe litoralul românesc. CFR Călători le oferă oamenilor posibilitatea de a călători cu trenurile directe dinspre Arad, Deva, Timişoara Nord, Reşiţa Nord, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Târgu Mureş, Braşov, Suceava, Iaşi, Galaţi, Buzău. Totodată, persoanele interesate pot călători chiar și printr-o conexiune rapidă din București Nord, prin intermediul trenurilor care circulă la 1 – 2 ore pe ruta București Nord – Constanța și retur.

CFR Călători
CFR Călători

Timp de 3 luni, vor exista 32 de trenuri directe (16 dus și 16 întors), dintre care 18 (9 dus și 9 întors) au drept destinație / plecare Mangalia. Totodată, 38 de trenuri (19 dus / 19 întors) vor asigura legătura dintre Capitală și litoral, astfel: 15 perechi din București Nord, respectiv, 3 perechi numai din București Băneasa, iar în cele din urmă, o pereche din București Obor. Trenurile IR 1981/ R 8653 şi R 8656/ IR 1982 vor asigura zilnic legătura directă București Nord – Tulcea și retur pe toată durata sezonului estival. De asemenea, va fi asigurată zilnic conexiunea spre Tulcea în Medgidia și retur cu trenuri dinspre Capitală sau Constanța.

Pentru o călătorie cu loc rezervat pe ruta Bucureşti Nord – Constanţa la clasa a 2-a, la tren IC, românii trebuie să scoată din buzunare 82 de lei. Totodată, la tren IR, locul costă 72 lei, dar în cele din urmă, 37 lei la trenul Regio. Călătorii pot beneficia de diferite reduceri, precum 10% la cumpărarea unui bilet cu ofertă dus-întors, 10% pentru cumpărarea cu anticipație, 25% la achiziționarea cardului TrenPlus și nu numai. Elevii beneficiază de gratuitate. În același timp, studenții beneficiază de 50% reducere la călătoria în vagoanele clasa a 2-a.

Citește și despre: Românii care merg în Grecia trebuie să știe. Țeapă uriașă la un restaurant de pe litoral. Nota de plată a fost de 654 de euro pentru NIMIC!