- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Romsilva scoate la vânzare peste 20.000 de pomi de Crăciun. Ce prețuri vor avea brazii și molizii înainte de Sărbătorile de iarnă

23 Nov, 13:38 • Andrei Alina
Romsilva pune la vânzare peste 20.000 de pomi de Crăciun în sezonul sărbătorilor de iarnă. Cei mai mulți vor fi brazi de până în 3 metri înălțime, iar prețurile de vânzare vor porni de la 15 lei.
Romsilva scoate la vânzare peste 20.000 de pomi de Crăciun. Ce prețuri vor avea brazii și molizii înainte de Sărbătorile de iarnă

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, prin unitățile sale teritoriale, scoate spre vânzare 24.796 de pomi de Crăciun, prin intermediul ocoalelor silvice de stat, cu vreo 6.000 mai puțini decât anul trecut. Dintre aceștia, 17.569 bucăți sunt produși în pepinierele silvice ale Romsilva, în cadrul unor culturi specializate, iar 7.227 provin din lucrări silvice autorizate, în urma cărora se extrag exemplarele din regenerările naturale unde există o densitate excesivă.

Majoritatea pomilor de Crăciun oferiți spre vânzare în acest an sunt din specia brad, 18.898, iar diferența de 5.898 de bucăți sunt din specia molid sau alte specii de rășinoase.

Citește și: Au apărut primii brazi de Crăciun. Cât costă şi de unde îi poţi cumpăra

 

Cât va costa bradul de Crăciun de la Romsilva

Prețurile pornesc de la 15 lei pentru un pom de Crăciun, specia molid cu înălțimea de până în 1,3 metri, și ajunge la 35 de lei pentru un exemplar de brad cu înălțimea între 2 și 3 metri. Brazii cu înălțimi de peste 3 metri sunt considerați comenzi speciale.

Prețurile menționate sunt cele practicate pentru pomii de Crăciun achiziționați direct de persoanele fizice de la ocoalele silvice din cadrul Romsilva.

Direcțiile silvice vor onora, cu prioritate, cererile populației, prin vânzarea directă și numai în limita excedentului se va face valorificarea către operatori economici.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naționale, precum și 12 herghelii de stat. Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% dețin certificarea managementului forestier în standard internațional.