- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Roșiile românești ies pe piață mai devreme! Cât va costa un kilogram?

23 Mar, 19:24 • Constantin Cristina
Roșiile românești sunt așteptate pe piață mult mai devreme. Legumicultorii vor avea producția proprie la începutul lunii mai, însă sunt îngrijorați că nu-și vor scoate investiția. Cât va costa un kilogram de sănătate?
Roșiile românești ies pe piață mai devreme! Cât va costa un kilogram?

Fermierii vor ieși pe piață cu roșiile din producțiile proprii la începutul lunii mai, dar aceștia sunt de părere că nu-și vor scoate investițiile, a anunțat Antena 3 CNN.

Citește și: Românii ar putea consuma roşii, salată şi castraveţi crescute între blocurile gri. Preţurile ar scădea cu 30%

Roșiile ies mai devreme pe piață

Raiul legumicol se află în localitatea mehedințeană Cioroboreni din comuna Jiana Mare, unde, într-adevăr fermierii reușesc an de an să pună pe tarabele piețelor fel de fel de legume sănătoase special culese din solarii pentru cumpărătorul de la oraș. Așadar, anul acesta, legumicultorii îi vor încânta pe cei ce vor să aibă o alimentație sănătoasă cu roșiile românești mai devreme scoase pe piață.

Legumicultorii s-au confruntat cu costurile ridicate ale producției, însă continuă drumul cu fruntea sus, sperând ca legumele să fie unele calitative, din belșug și o roșie să cântărească 800 de grame. Aceștia au mai spus că pentru un singur solar, ei au ajuns să consume un TIR de lemne, a transmis sursa citată.

Cât costă un kilogram de roșii

Ionuț Urucu, un legumicultor din satul Cioroboreni, a spus că de pe 15 mai va ieși cu roșiile pe piață și s-a gândit că nu va da kilogramul cu mult de 20 de lei, deoarece știe că românii trec prin perioade dificile cu bugetul.

Roșiile românești ies pe piață mai devreme
Roșiile românești ies pe piață mai devreme

Un alt fermier a preconizat că pe data de 20 mai va merge cu roșiile pe piață, pentru că le-a plantat pe 20 februarie, iar prețul pe care îl propune clienților este undeva la 25 lei/kg.

Legumicultorii spun că au investit mulți bani în producție, iar programul „Tomata” a oferit o parte mică de bani. Pe lângă faptul că munca în solarii este una grea, aceștia spun că prețurile vor fi unele similare cu cele de anul trecut.

Diferența este în Capitală, unde sigur vor crește prețurile. Producătorii susțin că vor să le vândă cu 45-50 lei/kg.

Alte articole: Legumele au ajuns la prețuri record în România! Cât a ajuns 1 Kg de roșii, chiar în Postul Paștelui