- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Schimbare majoră pentru cursele aeriene. Wizz Air și Ryanair se retrag de pe aeroporturi și renunță la mai multe zboruri din România

23 Dec, 14:01 • Bumbeneci Diana
Wizz Air și Ryanair vor face câteva schimbări în 2023. Wizz Air renunță la cinci zboruri din România în 2023, iar Ryanair se retrage de pe patru aeroporturi.
Schimbare majoră pentru cursele aeriene. Wizz Air și Ryanair se retrag de pe aeroporturi și renunță la mai multe zboruri din România

Wizz Air și Ryanair au confirmat deja ce modificări vor apărea pe aeroporturile din România. Wizz a suspendat cinci rute care erau planificate să fie operate în sezonul de vară al anului 2023 spre și dinspre România, anunță site-ul Boardingpass.ro.

Românii care zboară cu avionul vor întâmpina dificultăți în 2023

Compania low-cost maghiară a scos din sistemul de rezervări trei rute. Este vorba despre rutele spre Cluj Napoca (Billund, Koln și Torino), una spre Sibiu (Hahn) și o alta spre București (Viena).

Cele cinci rute erau planificate să fie operate de Wizz Air în sezonul de vară al anului 2023, însă acest lucru nu se va mai întâmpla.

Wizz Air și Ryanair
Wizz Air și Ryanair

Citește și: Wizz Air confirmă noi investiții în aeronavele din România. „Investițiile anunțate introduc 1.200.000 de locuri suplimentare anuale pentru pasagerii români și, astfel, cresc frecvențele pe 20 de rute”

De partea cealaltă, și compania Ryanair a luat o serie de decizii radicale. Ryanair a renunțat la peste 15 de rute pe care le operase spre și dinspre patru aeroporturi regionale din România.

De altfel, compania low-cost irlandeză a decis să suspende pe o perioadă nedeterminată toate rutele regulate operate de pe aeroporturile din Oradea, Sibiu, Suceava și Timișoara, acest lucru fiind anunțat de mai bine de o lună, în așa fel încât românii să își replanifice din timp zborurile. În prezent în Oradea Ryanair zboară spre și dinspre aeroporturile Stansted din Londra și Bergamo din apropiere de Milano, însă aceste două rute vor fi suspendate la finalul lunii martie 2023.

Ai mai putea citi și: Compania Națională de Aeroporturi București, profund afectată de criza personalului. În doar câteva zile, peste 200 de zboruri au fost amânate sau chiar anulate

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult