- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

S-a aflat! Românii care vor beneficia de cumulul pensiei cu salariul

26 Jun, 17:08 • Constantin Cristina
Noul Guvern a adoptat interzicerea cumului pensiei cu salariul de la stat. Iată cine sunt românii care nu vor beneficia de acest calcul.
S-a aflat! Românii care vor beneficia de cumulul pensiei cu salariul

Deputații și senatorii au adoptat 2 legi, care nu vin în avantajul românilor! Cele două proiecte sunt eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor și interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat, a anunțat stiripesurse.ro.

Citește și: Ce se va întâmpla cu bugetul după eliminarea pensiilor speciale. Boloș: „Această gestionare eficientă a fondurilor şi eliminarea risipei este foarte important, pentru problema gestionării deficitului bugetar”

S-a aflat! Românii care vor beneficia de cumulul pensiei cu salariul

Senatorii și deputații au discutat în regim de urgență despre propunerea legislativă pentru abrogarea Capitolului XI din Legea nr.96/2006 privind Statutul parlamentarilor, în așa fel încât se elimină pensiile speciale pentru senatori și deputați. Ședința nu a fost deloc una liniștită. Senatoarea Diana Șoșoacă a făcut scandal pe toată durata plenului, din încercarea de a opri dezbaterile.

În momentul în care au început dezbaterile, Nicolae Ciucă, fostul premier al României, a afirmat că începerea reformei pensiilor speciale arată că oficialii din Guvern au determinare și voință. Liderul PNL a menționat că, în urma eliminării indemnizațiilor din această categorie, sistemul de pensii va avea la bază corectitudinea, și mai mult decât atât, fondurile din PNRR vor fi accesate mai ușor.

Pensie
Pensie

De asemenea, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș a afirmat, luni, că impactul bugetar va fi unul semnificativ, după ce va fi adoptată legea care prevede interzicerea cumului pensiei cu salariul de la stat.

Așadar, coaliția de guvernare vrea să interzică cumulul pensiei cu salariul în sistemul bugetar, cu anumite excepții, conform proiectului și amendamentelor depuse în Parlament. Astfel, PSD și PNL vor să voteze o lege care prevede că pensionarii care pot cumula pensia cu salariul sunt:

1. Persoanele alese în funcții publice sau de demnitate publică

2. Personalul didactic

3. Membrii Academiei Române

4. Asistenții maternali și asistenții personali

5. Personalul de îngrijire a vârstnicilor

6. Cei cu pensii de urmaș și pensii de invaliditate grad III

7. Personalul de specialitate medico-sanitar

8. Persoanele care ocupă funcții clericale

9. Persoanele care beneficiază de drepturi de autor

Alte articole: Decizie oficială în Parlament! Cine sunt românii care rămân fără pensie specială începând de azi